DeAventurijn

Cursus Schaken groep 3 t/m 5

Schaken leren op De Aventurijn?                                         

Waarom schaken leren? Schaakambassadeur Nick Schilder (Nick & Simon): “Schaken is niet alleen leuk, maar het is ook goed voor je geheugen en je leert beter beslissingen te nemen.”  

Schaakles op De Aventurijn. Het Schoolschaakplan Westland biedt de mogelijkheid om een erkend schaaktrainer van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond (KNSB) op school te krijgen voor schaakles aan de groepen 3 t/m 5. Gedurende tien weken (24 september t/m 30 november a.s.) wordt op donderdag van 14.15-15.15 uur les gegeven aan de hand van een werkboek Opstapje 1, speciaal gemaakt voor kinderen van 6-9 jaar. De lessen kunnen worden afgesloten  met een examen. Meer over schoolschaken? Zie www.schaakbond.nl/jeugd/schoolschaken.

Overeenkomst met KNSB. De school gaat een overeenkomst aan met de KNSB. Het aantal deelnemers is minimaal 10 en maximaal 15. De kosten zijn € 50 voor de school en ouders betalen € 30 per kind. De deelnemende kinderen krijgen hiervoor het werkboek Opstapje 1 en een chess tutor 1 licentie, waarmee kinderen interactief kunnen leren schaken op hun eigen computer thuis of in het computerlokaal op school. Zonder extra kosten worden ze een jaar KNSB-Scholierenlid, dat onder andere korting oplevert bij bepaalde toernooien. Dit lidmaatschap stopt na een jaar automatisch.

Geïnteresseerd? Graag voor 12 september a.s. opgeven bij Cindy Roeling