Groep 8

Welkom in de laatste groep van de basisschool,

 

Op de Aventurijn werken we zoveel mogelijk op ons eigen niveau tot en met groep 8. Bij de vakken rekenen en spelling gebruiken we de methode op een andere manier. We maken namelijk alleen de opdrachten die bij ons doel horen. Ook het laatste jaar werken we keihard aan onze doelen en proberen we er zo veel mogelijk te behalen. Voor een aantal zijn dit zelfs de laatste doelen. Wanneer je klaar bent met de doelen van rekenen en spelling blijven we deze herhalen. Daarnaast krijg je uitdaging op verschillende onderdelen.

 

Bij taal werken we geheel met de methode. We volgen de thema’s op en de lessen die hierbij horen. We maken gebruik van verschillende werkvormen om de instructies zo leuk en leerzaam mogelijk te houden. Daarnaast besteden we extra aandacht aan het ontleden van zinsdelen en benoemen van woordsoorten.

 

Ook bij het vak Engels werken we allemaal op ons eigen niveau. Hoe meer tijd je besteed aan je opdrachten, hoe verder je kunt komen. Een goede Engelse basis zorgt voor een fijne start op de middelbare school.

 

Het fijne van het werken in groep 8 is dat je veel dingen zelf mag regelen. Zo kom je ‘s ochtends binnen en kies je je eigen plek. Vervolgens werk je een half uur aan je weektaak. De juf zet aan het begin van de week voldoende taken op je rooster. Je mag zelf weten wanneer je welke taak afmaakt. Zolang al het werk aan het eind van de week af is. Je mag ook werk mee naar huis nemen vanaf woensdag. Op die manier zorg je er voor dat je niet op vrijdagmiddag hoeft te blijven om je weektaak af te maken.

 

De rest van de dag mag je de volgorde van je werk zelf bepalen. Wat wel vaststaat zijn de instructies en pauzes. Bij instructies mag je soms bepalen of je aansluit en soms bepaalt de leerkracht dit voor jou. Er zijn nog een aantal momenten in de klas waarop we met zijn allen met hetzelfde bezig zijn. Dit is onder andere tijdens het weekendpraatje, de gymlessen, de lessen van Orka, Topondernemers, Blits en Kunstkracht 10.

 

In groep 8 maakte je tot vorig jaar ook ieder jaar een eindtoets. Op de Aventurijn maken we de eindtoets van DIA. Dit jaar liep dat echter een beetje anders. We hebben wel de oefen eindtoets gemaakt. Gelukkig hebben we een beetje kunnen ervaren hoe het is om een hele ochtend te werken aan deze toets. En dan hopen we ook dit jaar weer te kunnen genieten van de laatste maanden op de basisschool. In deze maanden werken we hard aan het vormgeven van een mooie musical en gaan we tussendoor ook nog op kamp.

 

Tot ziens in onze groep 8!