DeAventurijn

Formatie 2016 2017

                                                                                                                              

Beste ouders/ verzorgers,

 

Voor veel kinderen (en ouders) is deze brief toch meestal de meest spannende van het schooljaar. Bij welke leerkracht(en) mag ik volgend schooljaar in de klas zitten? Zoals elk jaar is de formatiebrief een heel verhaal. Gaat  u er dus eens rustig voor zitten...

 

Het aantal leerkrachten dat wij per schooljaar mogen inzetten, is afhankelijk van het aantal leerlingen op 1 oktober in het afgelopen schooljaar. Op 1 oktober 2015 waren dat voor de Aventurijn 154 leerlingen. Dat betekent dat wij helaas nog steeds een beetje krimpen, terwijl we van veel ouders positieve geluiden horen over de Aventurijn in Maasdijk. Dat betekent ook dat we volgend schooljaar met 6 groepen starten in plaats van 7.

 

In nieuwsbrief 18 heeft u al kunnen lezen dat Joke Botbijl vanwege deze krimp volgend schooljaar een nieuwe baan aanvaard heeft op de Bernadetteschool in Naaldwijk, in groep 4. Wij wensen haar veel succes en werkplezier toe. We weten zeker dat ze af en toe nog langs zal komen om te vertellen hoe het haar vergaat, maar ook om te kijken hoe het met het vernieuwende onderwijs op de Aventurijn en de leerlingen gaat. In onderstaand overzicht mist u straks ook Linda Maaijen, onze vakleerkracht gym. Linda heeft op dit moment drie banen. Bij één daarvan kan zij volgend schooljaar flink uitbreiding in uren krijgen. Dat is de reden dat zij ervoor heeft gekozen om de Aventurijn te verlaten. Op dit moment hebben wij een sollicitatieprocedure gestart om een goede vervanger voor Linda te vinden. Zodra wij hier iets over kunnen melden, leest u dat in onze nieuwsbrief.

 

Formatie schooljaar 2016-2017

 

1/2      24  leerlingen     Marilyn van Rodijnen (ma, di) en Grada v.d. Burg (wo, do, vrij)

3/4      26 leerlingen      Eveline Glasbergen (ma, di), Priscilla Wijdom (wo om en om, do,

                                 vrij), Anjo Rienstra (elke ochtend)

5         25 leerlingen      Maria le Blanc (ma,wo,do,vrij) en Alice Plag(di)

6         26 leerlingen      Jet de Zeeuw (ma, di, wo om en om) en Diny van der Lingen

                                 wo om en om, do, vrij)

7         18 leerlingen      Tina van der Valk (ma, di, do, vrij) en Jeroen Buys (wo)

8         25 leerlingen      Thijs Groenewegen (di, wo, do, vrij) en Alice Plag (ma)

 

Intern Begeleider          Anjo Rienstra (alle middagen)

Secretaresse                 Thea Veenman (wo)

Gedragsspecialist          Grada v.d. Burg (vrijdagmiddag)

ICT coördinator             Thijs Groenewegen (ma)

Plusleerkracht               Jeroen Buys

Conciërge                     Leo v.d Meide (maandagochtend, vrijdagochtend)

Directeur                      Cindy Roeling (ma, di, do, vrij)

Vakleerkracht gym        vacature

 

Nu hoor ik u denken: Joke Botbijl gaat weg vanwege de krimp, maar ik zie een nieuwe naam in groep 7. Hoe kan dat nou?

 

Vanaf 1 juli gaat de Wet Werk en Zekerheid van kracht. WSKO heeft hard nagedacht hoe hiermee om te gaan bij zieke leerkrachten op de scholen. Er is voor gekozen om op alle WSKO scholen hiervoor een extra, veelal jonge leerkracht te plaatsen die los staat van de formatie en die een eventuele zieke leerkracht zal vervangen. Deze extra leerkrachten zijn door WSKO vooral geselecteerd op kwaliteit. Tina wordt dus door WSKO bekostigd en niet door de Aventurijn.

Doordat Joke al een vaste WSKO aanstelling heeft, kon zij hier helaas niet voor in aanmerking komen.

 

Wij zijn erg blij dat we Tina, die inmiddels al enkele weken naar volle tevredenheid groep 7 draait, ook volgend schooljaar mogen verwelkomen op de Aventurijn. Door Tina in groep 7 te houden (en dus niet voor ziektevervanging in te zetten), hebben wij Jeroen kunnen vrij roosteren. Hij zal volgend schooljaar het techniekonderwijs op de Aventurijn een boost gaan geven, collega's ondersteunen en coachen bij de schoolontwikkeling en natuurlijk invallen in de diverse groepen wanneer er een zieke leerkracht is.

 

In groep 3/4 ziet u drie namen terug op het overzicht. We hebben er bewust voor gekozen om Anjo extra op de ochtenden in deze groep te plaatsen om de instructies aan de leerlingen en de opbrengsten van de leerlingen te optimaliseren. Eveline, Priscilla en Anjo zullen na de zomervakantie tijdens de informatieavond de ouders van groep 3/4 uitgebreid informeren over hun aanpak en werkwijze. Deze zal volledig aansluiten op de ontwikkelingen die we afgelopen schooljaar al schoolbreed hebben ingevoerd.

 

Donderdag 30 juni van 13.30 uur tot 14.30 uur zullen alle leerlingen een uurtje kennismaken met hun nieuwe leerkracht(en). Ook de nieuwe leerlingen die direct na de zomervakantie in de diverse groepen starten zijn dan van harte welkom.

 

Met de leerlingen gaan wij er nog 3 mooie weken van maken.

 

Met vriendelijke groet,

 

Cindy Roeling

Directeur