bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 10

Landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 janauri

Zoals u weet, hebben wij de afgelopen twee dagen niet gestaakt. Niet omdat we ons geen zorgen maken en niet achter de eisen staan, maar omdat we denken dat twee dagen de school dicht geen oplossing, voor vooral het lerarentekort, zal zijn. Helaas bleek deze week dat vooral de vakantieparken, pretparken en musea deze twee dagen de grote winnaar zijn.

 

Mocht u als ouders een signaal willen afgeven, kunt u dat doen via de volgende link: https://petities.nl/petitions/onderwijspetitie. Deze is opgezet door Ouders van Nu om een signaal af te geven dat ook ouders/ verzorgers zich zorgen maken over het onderwijs voor hun kind(eren).

 

Als directeur ben ik vooral trots op het feit dat ik elke dag mag werken met collega's die vol passie voor de klas staan en genieten van het werken met kinderen. Dat ze dit blijven doen, ondanks de werkdruk die er is (vooral in tijden van portfolio's en toetsen) en de hoge verwachtingen die er zijn. Hoe lief is het van onze Ouderraad dat zij dit ook zien en daarom onze leerlingen en het team vandaag verwend hebben met iets lekkers!

Rapport eh nee... Portfolio!

Bij onderwijs dat in ontwikkeling is, past ook een rapport dat mee ontwikkelt. De afgelopen schooljaren merkte u al dat u steeds meer gegevens mee kreeg in het rapport van uw kind.

Voor ons is nu het punt gekomen dat wij het dan ook geen rapport meer noemen, maar een portfolio. Portfolio betekent eigenlijk een totaal overzicht van de ontwikkeling van een kind.

 

Bij de kinderen van groep 2 t/m 7 ziet u dat de indeling veranderd is. Voorin ziet u een uitleg van wat u bij de verschillende tabbladen kunt verwachten. Aangezien het portfolio ook nog in ontwikkeling is, kan het zijn dat u nog niet achter alle tabbladen informatie vindt. Bij het tweede portfolio in juli zal alles weer een stap completer zijn. De informatie die u al van ons gewend was om te krijgen, vindt u sowieso terug. 

 

Vanaf groep 5 werken we voor Engels met de methode Holmwood's. Elk kind krijgt Engels op zijn/ haar niveau. Het resultaat van Engels dat u terugvindt in het portfolio past bij het niveau waarop uw kind werkt.

 

Wij kiezen er al jaren voor om niet direct na het uitreiken van het portfolio met u in gesprek te gaan. Deze gesprekken staan gepland in de week van 9-13 maart. Op die manier kunnen we niet alleen het portfolio met u bespreken, maar ook de uitslagen van de Cito- en Diatoetsen.

 

Exova math

Drie jaar geleden zijn wij op de Aventurijn onze rekenlessen op een andere manier gaan invullen. Onze rekenmethode hebben we volledig herschreven om samen met de kinderen vanuit doelen en leerlijnen te kunnen werken. Hierdoor ging de methode niet meer bepalen wat de volgende stap was voor een kind, maar wordt de volgende stap bepaald door de ontwikkeling van het kind. Dit levert meer eigenaarschap bij leerlingen en voor de leerling meer inzicht in de eigen kwaliteiten en ontwikkeling.

 

Nu kwam vorig schooljaar het nieuws dat de huidige boeken en software die wij voor ons rekenen gebruiken, vanaf het nieuwe schooljaar niet meer te gebruiken zijn. We moesten dus op zoek naar een nieuwe methode die bij onze visie past. Gelukkig hebben we die gevonden in Exova Math. Ook Math werkt vanuit doelen en leerlijnen en is een goede vervolgstap op dat wat we nu doen.

 

Tijdens de studiedag vorige week zijn we volledig meegenomen in het reilen en zeilen van deze methode.Tot aan de zomervakantie zullen de kinderen van groep 3 en 7 al starten. De overige groepen starten na de zomervakantie.

WhatsApp Image 2020-01-29 at 11.00.18.jpeg

Schoon belonen

Vond u Maasdijk ook ineens zo schoon afgelopen woensdag. Dankzij groep 4/5 van de Aventurijn en groep 4 van het Kompas is alle rotzooi weer opgeruimd.

 

Wij zamelen als school plastic in. Voor elke zak krijgen wij een kleine bijdrage van de Gemeente. Dit spekt toch mooi onze kas. Als tegenprestatie wordt er dan wel van ons verwacht dat we meerdere keren per jaar het dorp opruimen.  Groep 4/5 en groep 4 hebben dat super gedaan. Laten we het nu met elkaar goed schoonhouden!

Welkom op school

Wederom mogen we weer twee nieuwe leerlingen verwelkomen op onze school. Layla en Kate zijn gestart in groep 1/2. Waar Kate van haar grote zussen al heeft vernomen hoe leuk het kan zijn op school, is het voor Layla en haar ouders nog allemaal nieuw. We wensen de meiden een fijne tijd toe op onze school.

Agenda

5 februari      Om 8.30 uur kunt u terecht bij het inloopspreekuur van Aline Sosef van het Sociaal Kernteam met al uw vragen

10 - 14 februari     Adviesgesprekken groep 8

Het team van de Aventurijn

wenst u een heel fijn weekend toe.

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 14 februari.

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Schaaktoernooi 28 februari

In de voorjaarsvakantie vindt het 43e Schoolschaakkampioenschap plaats. Zie flyer voor alle info. Elk kind kan hier aan mee doen. Het maakt niet uit of je een beginnende of gevorderde schaker bent.

 

  Klik hier voor de flyer

Theatervoorstelling Sesamstraat

thumbnail_Sesamstraat.jpg

De Aventurijn, samen werken aan de basis

 
Techniekles groep 6/7
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden