bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 5

Herfstvakantie

De eerste periode van het schooljaar zit er alweer op. We gaan genieten van een heerlijke week herfstvakantie.

 

Wij kijken zeer tevreden terug op deze eerste periode. Vooral omdat we de afgelopen weken veel collega's van andere scholen én nieuwe gezinnen hebben mogen ontvangen die erg enthousiast werden van het onderwijs dat wij op onze school verzorgen. Dit geeft ons veel energie om hiermee door te gaan. Onze studiedag van 29 oktober zal dan ook in het teken staan van het doorontwikkelen van onze leerlijnen rekenen en spelling.

 

Op dit moment kunnen we u vertellen dat er ontwikkelingen zijn omtrent de nieuwe leerkracht voor groep 8. We hopen u na de vakantie goed nieuws te kunnen melden. Tot die tijd zal Cindy Roeling nog 2 dagen in de week de leerkracht zijn van groep 8.

 

Voor nu wensen we iedereen een welverdiende week vakantie toe!

Privacywet

Vanwege de nieuwe Prvacywet hebben we voor elk kind afzonderlijk toestemming nodig om foto's en gegevens te mogen plaatsen zichtbaar in onze groepen, in de nieuwsbrief, op de website en op Facebook/ Twitter. Na de vakantie zult uw kind een formulier meekrijgen, waarop u per onderdeel moet aangeven wat wel mag en wat niet. Zonder uw toestemming kunnen we dan ook geen gegevens of foto's meer van uw kind plaatsen.

Informatieavond Puberbrein

Op woensdagavond 7 november wordt er een zeer interessante ouderavond georganiseerd rondom het puberbrein. Deze avond is speciaal voor ouders van groep 6, 7 en 8 uit Maasijk en omgeving en vindt plaats in de Prinsenhof. Onder de downloadknop vindt u alle informatie en waar u zich kunt aanmelden.

 

  Download

Nieuws vanuit de Communiewerkgroep

Onlangs hebben de kinderen van groep 4 een uitnodiging gekregen om zich op te geven voor hun Eerste Heilige Communie.

 

We zijn heel blij dat er al wat aanmeldingen binnen zijn!

 

Zit uw kind niet (meer) in groep 4, maar wilt u wel dat hij/zij Eerste Heilige Communie doet? U mag  dit zo spoedig mogelijk kenbaar maken bij de werkgroep:

 

Sabine van Rijn                sabines@caiway.net  
Nathalie Bol                      alnani@caiway.nl  
Diane Gerritse                  dianegerritse77@gmail.com  
Suzy Wennekers               suzywenekers@gmail.com
Marjan van der Drift          marioenmarjan75@kpnmail.nl

Wij zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers voor de communie/ gezinsviering werkgroep.

Klikt u op de downloadknop voor meer informatie.

  Download

Papier lopen.jpg

Papier lopen

In de vorige nieuwsbrief vroegen wij u om te helpen bij het papier ophalen voor de Vrienden van de Aventurijn (en daardoor voor onze leerlingen op school). Aangezien de vraag voor sommigen wat wazig blijft, willen wij u concreet schetsen wat het inhoudt.

 

Eén keer per jaar ben je op maandagavond aan de beurt. Om half 7 verzamel je bij de sporthal van Maasdijk. Samen met 2 anderen en een chauffeur leeg je de papiercontainers van de helft van het dorp. De andere helft wordt namelijk door de voetbal geleegd. Onderweg is er tijd voor een praatje met elkaar en met dorpsbewoners. Na ongeveer 2 uurtjes is het alweer klaar. Om papier te mogen lopen, moet je eenmalig op korte cursus van ongeveer een uur bij de Gemeentewerf in Naaldwijk. Je krijgt dan een officieel pasje dat je bij je moet dragen wanneer je aan de beurt bent.

 

Onze vorige oproep heeft al 2 nieuwe papierlopers opgeleverd. Wie komt ons team ook nog versterken? Geef je op bij Petra vd Ende via theopeet@kabelfoon.nl .

Opbrengst boekenmarkt

Vorige week woensdag hebben wij een kinderboekenmarkt gehouden. Sommige kinderen verkochten hun eigen boeken. Anderen verkochten boeken van school. De opbrengst daarvan is 57,85 euro. Dat betekent dat er ruim 100 boeken verkocht zijn. Dat betekent dus ook dat er heel wat kinderen lezen thuis en dat is iets dat wij graag stimuleren.

Nieuws van onze verkeersouders

Onder de downloadknop vindt u nieuws van onze verkeersouders met onder andere informatie over de lichtcontrole op vrijdag 2 november.

 

  Download

Logo cultuurweb.jpg

Cultuurweb

Donderdag 8 november beginnen de naschoolse cultuurlessen Muziekoerwoud en Woop loop!. Er zijn nog plekken beschikbaar voor deze cursussen. Alle informatie vindt u op onze website.

Tafels oefenen

Vanaf groep 4 beginnen wij met het aanleren van de tafels. Halverwege groep 5 hebben de meeste kinderen alle tafels aangeleerd gekregen. Het blijven oefenen van de tafels blijft ook daarna erg belangrijk. Vindt u het leuk om thuis te oefenen? Check dan onderstaande link voor tips en ideeën.

 

https://wijzeroverdebasisschool.nl/kennisbank-rekenen/rekenen-oefenen/tafels-oefenen

Agenda

22 - 26 oktober Herfstvakantie

29 oktober        Studiedag voor team. Alle leerlingen zijn vrij

1 november       Inloop in alle groepen van 8.30 tot uiterlijk 9.00 uur

2 november       Lichtcontrole. Alle kinderen worden op de fiets verwacht

7 november       Schoolontbijt (informatie volgt nog)

7 november       Informatieavond Puberbrein

8 november       Schoolfotograaf

Het team van de Aventurijn

wenst u, behalve een fijn weekend, óók een hele fijne vakantie toe.

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt vrijdag 9 november.

De Aventurijn, Samen werken aan de basis

 
Virtual Reality
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2015 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden