bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 19

Hitteprotocol en Tropenrooster

Heeft u ook al met een schuin oog naar het weerbericht van volgende week gekeken? Zoals ze nu voorspellen zal volgende week in ieder geval ons Hitteplan van kracht zijn en waarschijnlijk ook ons Tropenrooster. In de bijlage hebben we dit document voor u bijgevoegd. 

 

Uiterlijk zondag zult u via de Whatsappgroep van de klas op de hoogte worden gehouden of en tot wanneer het Tropenrooster in werking zal treden. Wanneer het Tropenrooster in werking treedt, is het starten om 8.00 uur van de school geen vrije keus en verwachten we dus alle leerlingen een half uur eerder op school. De school zal dan om 13.45 uur afgelopen zijn.

 

Wij vinden het belangrijk dat met dit warme weer onze leerlingen voldoende kunnen drinken. Wilt u daarom uw kind(eren) maandag een flesje of bidon meegeven dat de hele dag met water gevuld kan worden.

 

We spelen overdag wat korter buiten dan normaal, maar gaan wel even buiten bewegen. Wanneer uw kind gaat buitenspelen is het fijn om alvast ingesmeerd te zijn.

 

Volgende week staan ook de vrijblijvende oudergesprekken gepland. Mocht het Tropenrooster van start gaan, willen we u vragen om met de leerkracht van uw kind(eren) te overleggen of het geplande gesprek eventueel wat eerder kan worden gevoerd of dat het op een later moment wordt gepland.

 

Laten we hopen dat de laatste weken tot de zomervakantie niet al te warm zullen worden en we met de kinderen zoveel mogelijk normale dagen kunnen draaien.

 

  Klik hier voor het Hitteplan en Tropenrooster

Snoep bij een uitje

Na het schoolkamp van vorige week en de twee schoolreisjes van deze week moet ons toch iets van het hart. Zowel bij een schoolkamp als bij een schoolreisje vinden wij dat een snoepje moet kunnen. Vandaar dat ook in alle brieven heeft gestaan wat uw kind mee mag nemen. We zijn echter enorm verbaasd hoe onze zinnen: 'een puntzakje snoep' én 'het is leuk als uw kind een keertje kan delen', door veel ouders zijn opgepakt. Zowel op kamp als bij de schoolreisjes waren in veel rugzakken de hoeveelheden snoep en chips enorm. Daar waar we gevraagd hebben om extra en meer dan voldoende drinken mee te geven, werd veel minder gehoor gegeven. 

 

We willen u vragen om u bij volgende uitjes te houden aan de verzoeken die wij doen. Op deze manier is het voor de begeleiders bij deze activiteiten makkelijker om voor uw kind te zorgen en zijn de verschillen tussen de kinderen onderling niet zo enorm groot. Alvast bedankt voor uw medewerking.

Welkom op school

Als laatste dit schooljaar is Bram Hanemaayer gestart in groep 1/2. Samen met zijn vader wensen wij Bram een fijne tijd op onze school toe.

 

Na de zomervakantie zullen in de diverse groepen nieuwe leerlingen starten. Wij proberen hen zoveel mogelijk mee te laten draaien in het wenuurtje bij de nieuwe leerkrachten op donderdag 18 juli.

Agenda

24 - 28 juni Vrijblijvende oudergesprekken

24 - 28 juni Voorlopig adviesgesprekken groep 7

3 juli           Inloopspreekuur Aline Sosef van het Sociaal Kernteam om 8.30 uur

5 juli           Studiedag voor het team. Alle kinderen zijn deze dag vrij.

Het team van De Aventurijn

wenst u een fijn weekend.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 5 juli 2019

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Zwemkampioenschappen

Vind je zwemmen ook zo leuk en zit je in groep 5 t/m 8?

 

  Klik dan hier voor de flyer

Huttenbouwen met Concordia Jeugd

Zin om aan het einde van de vakantie hutten te bouwen?

Check de flyer!

 

  Klik dan hier voor de flyer

Financieel veilig ouder worden

Check de flyer in de bijlage voor een informatiemiddag op 9 juli in de Prinsenhof.

 

  Klik dan hier voor de flyer

De Aventurijn, samen werken aan de basis

 
Schoolreis Drievliet 2019
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden