bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 13

Peilingen

Voor de voorjaarsvakantie hebben wij onder onze ouders, leerlingen 5-8 en leerkrachten de tevredenheidspeilingen uitgezet. De peilingen zijn inmiddels besproken binnen de MR, de leerlingraad en het team. Onder de downloadknop vindt u de uislagen in cijfers van alle drie de peilingen op een rijtje. Een aantal punten zetten wij nog even voor u op een rijtje:

 

Ten eerste zijn we er trots op dat we wederom een dikke 8 scoren op de peilingen. Twee jaar geleden was dat al een hoge score en nu gaan we daar zelfs nog overheen. 

Daarnaast geven ouders en kinderen aan dat ze zich veilig voelen op onze school, waarderen ze het geven van de Orkalessen aan alle groepen en scoort het werken volgens doelen en leerlijnen erg hoog. Daarnaast is een ieder tevreden over de manier waarop de leerkrachten zich opstellen naar ouders en leerlingen toe.

 

Natuurlijk hebben we, ondanks de hoge tevredenheid, ook nog wat ontwikkelpunten. Hierbij vallen onze huiswerklijn en de aandacht voor andere culturen op. Ook willen ouders nog beter op de hoogte worden gebracht van de manier waarop wij extra begeleiding bieden in de groepen. Onze leerlingen zouden nog meer vrijheid willen in het maken van keuzes en meer meedenken bij het maken van de regels.

 

Op het einde van de peiling was een vak waarin u opmerkingen kon plaatsen. Daar zijn naast de vele complimenten ook nog wat ideeën geopperd. Hier gaan wij de komende periode mee aan de slag. Sommige ouders herkennen misschien al iets terug naar aanleiding van hun opmerking.

 

Net als twee jaar geleden vinden wij het fijn om nav deze peiling nog eens met u verder te praten over de Aventurijn. Dat willen wij doen op woensdagavond 17 april. Zet 'm alvast in de agenda. Tegen die tijd sturen wij u nog een gerichte uitnodiging.

 

  Download

Overblijfbijdrage 2019

Eind januari hebben wij u gevraagd de bijdrage voor overblijven voor dit schooljaar te voldoen. Vele ouders hebben aan deze oproep gehoor gegeven. Ondanks het feit dat het om een vrijwillige bijdrage gaat, kan het zijn dat de brief aan uw aandacht is ontglipt. Vandaar dat we de brief nog een keer als bijlage mee sturen.

 

  Download

Naschoolse cursussen op de Aventurijn

Dinsdag 12 maart start er weer serie van 6 toneellessen in de speelzaal van de Aventurijn, Huppeldepup de zeurkous (1-4) en  De vloer op( 5-8). Afgelopen dinsdag hebben alle groepen hier een proefactiviteit van gekregen. Is uw kind enthousiast? Opgeven kan nog via naschoolscultuuraanbod@hotmail.com. Op onze website vindt u alle verdere informatie. 

 

Afgelopen donderdag zijn de kinderen van groep 3 t/m 8 meegenomen in de wereld van wetenschap en techniek. De organisatie Madscience organiseert vanaf maandag 8 april een cursus op onze school, waarbij de kinderen niet alleen gaan kijken, maar ook zelf gaan doen.  De cursus kost 74 euro en bedraagt 6 lessen van een uur. Opgeven kan via de website nederland.madscience.org.

Nieuws vanuit de groene groep

Het insectenhotel dat we van de provincie Zuid-Holland hebben gekregen is inmiddels geplaatst. Het moet echter nog wel gevuld worden. We zijn hiervoor op zoek naar kippengaas. Heeft u toevallig nog kippengaas staan van ongeveer 60 cm breed op een rol en staat het bij u te niksen, dan houden wij ons van harte aanbevolen.

 

Daarnaast zijn wij nog op zoek naar wat ouders die het leuk vinden om af en toe eens mee te helpen. We blijven onze pleinen vergroenen en een paar handjes extra zijn altijd welkom. U kunt zich hiervoor opgeven bij Anja Verbist, de moeder van Pascale, of bij Cindy Roeling.

 

Voor het afmaken van de wilgenschuttinghut op het kleuterplein zijn we op zoek naar een bedrijf dat ons Tie-rips kan sponsoren. Kent of bent u iemand? Wij houden ons van harte aanbevolen.

Je kind helpen met de stof van school

Van ouders krijgen wij weleens de vraag hoe en waarmee ze hun kind thuis kunnen helpen. Door aan te melden bij wijzeroverdebasisschool.nl, krijgt u regelmatig een mail met allerlei leuke tips op verschillende vakgebieden waarmee u thuis met uw kind aan de slag kunt wanneer u dat wilt. Aanmelden is gratis.

Agenda

11 - 14 maart     Ouderkindgesprekken nav rapport groep 1 - 7

15 maart            40-jarig onderwijsjubileum juf Grada

15 maart            Alle kinderen om 12.00 uur vrij

19 maart            Informatieavond Verkeer

 

De Aventurijn, samen werken aan de basis

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Acitiviteit Concordia Jeugd

Onder de downloadknop vindt u een leuke knutselactiviteit voor Pasen.

 

  Download

Het team van de Aventurijn

wenst u een fjin weekend.

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 22 maart.

 
Carnaval 2019
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden