bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 9

Landelijke onderwijsstaking op 30 en 31 janauri

Het is u vast niet ontgaan…. op 30 en 31 januari is er een landelijke onderwijsstaking afgeroepen door de verschillende vakbonden.

 

Elke collega op onze school heeft stakingsrecht. De afgelopen weken zijn we met het team een aantal keer in gesprek gegaan over wat een ieder wil. Dit was voor de meesten geen makkelijke keus.

 

Aan de ene kant zijn wij blij met de 4,5 % loonsverhoging die we hebben gekregen. Aan de andere kant is er nog geen goede structurele oplossing voor de hoge werkdruk die er is binnen het onderwijs. Daarnaast maken wij ons grote zorgen over het zeer grote lerarentekort dat er op dit moment ontstaat. Het treft op dit moment vooral de scholen in de grote steden, maar ook wij gaan hier steeds meer mee te maken krijgen. Voor elke groep is gelukkig een leerkracht, maar er moet niemand ziek worden.....

 

Na alle voors en tegens tegen elkaar te hebben afgewogen hebben wij besloten om op 30 en 31 januari NIET te gaan staken. Wij vragen ons af of wederom staken een oplossing gaat zijn voor de problematiek die er ligt. Daarnaast willen wij juist een positief beeld naar buiten toe geven over het onderwijs, omdat de kans dan groter is dat mensen er voor gaan kiezen om binnen het onderwijs te gaan werken. Op dit moment onderzoeken we nog of we tijdens deze twee dagen iets ludieks gaan doen om dit positieve beeld te bewerkstelligen. Daarover later meer.

We verwachten al onze leerlingen dus op 30 en 31 januari gewoon op school. In de bijlage van dit bericht kunt u ook de brief lezen met het standpunt van de 3 grootste Westlandse Schoolbesturen met betrekking tot deze staking. Download

nilton-veiligheidsjas-nilton-safety-orange_3.jpg

Gratis af te halen

De afgelopen jaren hebben wij voor de Vrienden van de Aventurijn om de maand meegeholpen met het ophalen van het oud papier. De opbrengst hiervan ging naar de VvA. Helaas is Gemeente Westland met een andere papierophaler in zee gegaan, waardoor wij niet meer kunnen meehelpen. Hierdoor zijn er nu 3 veiligheidsjassen (maat L (2x) en XL) en 3 paar veiligheidsschoenen (maat 38, 39, 40) over. Wie o wie zou hier interesse in hebben. Ze zijn af te halen bij Petra vd Ende, de moeder van Daan uit groep 8.

Welkom op school

Wat een hoop nieuwe leerlingen en nieuwe gezinnen mogen we verwelkomen op onze school. In groep 1/2 zijn Gwen Verbeek, Jens van der Wel, Lena Nowak en Mike Coenradie de groep komen versterken. In groep 2/3 is Wiktoria Nowak erbij gekomen. Wij wensen alle kinderen en hun ouders een hele fijn en leerzame tijd toe op onze school.

Agenda

24 januari     Studiedag. Alle kinderen zijn deze dag vrij

29 januari     School op Seef verkeersles

31 januari     School op Seef verkeersles

31 januari     Alle kinderen krijgen hun plakboek of portfolio (rapport) mee

Het team van de Aventurijn

wenst u een fijn weekend toe.

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 31 januari.

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Typecursus op het kompas

Er zijn nog een paar plekken vrij bij de naschoolsche typecursus die op 3 maart begint op het Kompas. Heeft uw kind interesse? Check dan de flyer!

 

  Klik hier voor de flyer

thumbnail_privatevarmobileContainersDataApplication942DEBB5-6734-4997-9584-580F9D0E9107tmp02EDC4AE-4CC1-4D2B-A9B7-78198B37B5A6Image.jpg

De Aventurijn, samen werken aan de basis

 
Kerstdiner 2019
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden