bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 12

Uitslag tevredenheidspeiling

Zoals vorige keer al aangekondigd zouden we u op de hoogte houden van de tevredenheidspeilingen.

In de bijlage vindt u de uitkomst hiervan met een aantal sterke punten en ontwikkelpunten. Deze zijn met team en MR besproken. Komende week doen we dat ook met de leerlingraad. Een aantal actiepunten zult u teruglezen in de nieuwsbrieven middels een oproep of een mededeling.

 

Grote dank aan alle ouders/ verzorgers die de moeite hebben genomen om de peiling in te vullen. Samen maken we de Aventurijn elke keer een beetje mooier.

 

  Bijlage

Testen en vaccineren

We merken dat er onder een aantal ouders/ verzorgers onrust is over het testen en vaccineren van kinderen onder schooltijd. Mede door de nieuwsberichten over zelfstests voor de basisscholen vanuit de overheid.

 

Allereerst wil ik u op uw hart drukken dat wij kinderen niet zomaar gaan testen en vaccineren. Of een kind getest of gevaccineerd wordt, is een keuze van ouders en niet van de school.

 

De zelfteststs die vanaf maandag aan de basisscholen geleverd gaan worden, zijn bedoeld voor leerkrachten die zich vrijwillig willen testen. Het zijn preventieve tests die niet gebruikt kunnen worden bij klachten. Wanneer er klachten zijn, moet er getest worden via de GGD.

 

We begrijpen dat voor u de afstand tussen ouders en school steeds lastiger begint te worden. Vooral voor ouders van kinderen die net op school zijn of van kinderen die thuis niet zoveel vertellen. We denken op dit moment na hoe we u toch een beter beeld kunnen geven. Daarnaast hopen we op uw vertrouwen dat wij er tussen half 9 en kwart voor 3 alles aan doen om kinderen het gevoel te geven dat Corona even niet bestaat. Onze instructies zijn zoals voor de pandemie, we helpen kinderen op minder dan anderhalve meter afstand en ook kinderen mogen onderling samenwerken en samen spelen.

 

Laten we hopen dat, mede met behulp van het zonnetje buiten, we eindelijk richting versoepelingen kunnen gaan die weer wat meer mogelijk maken.

Groepsapps

Al enige jaren werken wij bij de verschillende units met een Whatsappgroep. Deze Whatsappgroepen zijn bedoeld om namens de school berichten te kunnen sturen, waarvan we willen dat deze snel gelezen worden. We weten namelijk dat het lezen van Whatsapp sneller gaat, dan het lezen van e-mail. Door de huidige instelling van deze Whatsappgroepen gebeurde het regelmatig dat ouders berichten misten, doordat er veel reacties op kwamen en Whatsappgroepen doordoor volliepen met onnodige berichten. 

 

Vanaf morgen zullen alle groepen zodanig zijn ingesteld dat alleen de beheerder nog berichten kan plaatsen. Wanneer u vragen heeft, kunt u de beheerder altijd een berichtje sturen. We hopen dat een en ander op deze manier een stuk overzichtelijker wordt.

Naschoolse lessen Cultuurweb

Met de kennis van nu gaan de naschoolse cultuurlessen gewoon door.

Het laatste blok: Kids on the move van Dance Innovation heeft nog plaats voor een aantal kinderen. De lessen worden gegeven op 6 maandagen, de 1e les is op maandag 31 mei. De locatie is de Aventurijn.

Ook voor Clipdance is nog een beperkt aantal plaatsen vrij.

 

Afhankelijk van het weer zullen de lessen zoveel mogelijk buiten plaatsvinden.

Welkom op school

Vandaag is Igor 4 jaar geworden en mag hij vanuit de peutergroep doorschuiven naar de Unit Onderbouw. Wij wensen Igor en zijn ouders een fijne tijd toe op onze school. 

Agenda

22 april      Sponsorloop Team Westland

23 april      Start van de meivakantie om 14.45 

10 mei       Weer naar school

10 mei       Inspectiebezoek aan de Aventurijn

13 en 14 mei vrij ivm Hemelvaart

20 mei       Ontruimingsoefening

Het team van de Aventurijn

wenst u een heel fijn weekend.

de volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 21 mei

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Bericht van Koperen Kees

Koperen kees.jpg
Koperen Kees 1.jpg

De Aventurijn, samen werken aan de basis

 
Leesbingo in de bovenbouw
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden