bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 10

Nieuwe leerkracht in groep 8


Ik zal mezelf even voorstellen; ik ben Ilona Livramento, getrouwd met Danny Livramento en moeder van Dion (8 maanden). Na heel wat jaren werkzaam te zijn geweest in Den Haag, werd het tijd voor iets nieuws. Na de kerstvakantie ben ik begonnen in het Westland, waar ik zelf ook vandaan kom. Ik werk 2 dagen in groep 8 op de Aventurijn en 2 dagen in groep 6 op de Verburch-hof in Poeldijk. We wonen tot mei nog in Schiedam, daarna verhuizen we naar Poeldijk. Grote veranderingen, maar ik heb er ontzettend veel zin in!

Overblijf

De afgelopen 5 schooljaren heeft Anneke van der Helm zich vier dagen per week ingezet voor de overblijf van onze school. Dit schooljaar had zij al 1 dag ingeruild om haar vrijwillige uren ook te kunnen inzetten binnen de bejaardenzorg. In de Kerstvakantie heeft zij besloten om zich volledig op de bejaardenzorg te richten. Ook via deze weg willen we Anneke bedanken voor haar enorme inzet voor de overblijf van de Aventurijn.

 

Hierdoor hebben we echter nog steeds ouders nodig die ons kunnen ondersteunen bij de overblijf. We zijn op de maandag, dinsdag en vrijdag nog naar iemand op zoek. Wilt u eerst een keertje meelopen om te bekijken of het iets voor u is, dan kan dat natuurlijk altijd. Het kost u ongeveer 45 minuten van uw tijd en er staat een kleine vergoeding tegenover. Voor meer informatie kunt u terecht bij Carla Koornneef of Cindy Roeling.

Nieuws van de verkeersouders

Woensdag 23 januari en vrijdag 25 januari staan de verkeerslessen weer gepland.

 

Groep 1-2 gaat oversteekoefeningen doen in de wijk rondom de school. Hierbij worden hulpouders en leerlingen uit groep 8 ingezet om te helpen.

 

Groep 3-4 gaat oefeningen met de fiets op het schoolplein doen. Zij gaan deze les de volgende oefeningen doen:

Tussen pionnen door manoeuvreren en op tijd te stoppen, hand uitsteken en goed over de schouder kijken en hard en zacht fietsen

 

Groep 5-6 gaat met de fiets leren ritsen (inhalen met de fiets), tussen pionnen door fietsen (smal pad gemaakt van pionnen) en ook hard en zacht fietsen.

 

Groep 7 gaat oefenen met het fietsen over een smal en een schuin stukje wegdek, oefenen met 1 hand aan het stuur de bocht door, voorsorteren en voorrang geven.

 

Groep 8 gaat proberen op de fiets een bal te vangen en zij moeten proberen al fietsend blokken van een tafel te pakken.

 

Als je het leuk vindt om de oefeningen te zien, deze kun je vinden op www.schoolopseef.nl/lesmateriaal/verkeerskunsten

Klik de groep aan waarvan je de oefeningen wilt zien. De verschillende activiteiten staan hier aangegeven.

 

Er zullen via de klassenapp weer hulpouders gevraagd worden, dus als u het leuk vindt om een keer te helpen in de groep van uw kind, geef het aan. Wij zijn er erg blij mee.

schooldammen.png

Schooldamtoernooi

Op woensdag 13 februari wordt er in Naaldwijk een Schooldamtoernooi georganiseerd. Het toernooi is voor kinderen van groep 1 t/m 8 die een beetje kunnen dammen. Het start om 13.30 uur  en duurt tot ongeveer 17.00 uur. Vindt uw kind het leuk om een middagje te dammen, geef uw kind dan op bij Cindy Roeling. Dan formeren wij een team en zullen zorg dragen voor de inschrijving.

Welkom op school

Na de kerstvakantie is Janek gestart in groep 1/2. Na anderhalf jaar met zijn grote broer en zus meegewandeld te zijn, mag hij nu eindelijk ook de klas in. We wensen Janek veel plezier bij ons op school.

De leerweg.jpg

De Leerweg

Zoekt u begeleiding voor uw kind, dan is de Leerweg zeker het overwegen waard. Check hun website of informeer bij Anjo Rienstra of Cindy Roeling voor de mogelijkheden.

Agenda

23 januari     School op Seef les

25 januari     School op Seef les

1 februari      Alle leerlingen krijgen hun rapport mee naar huis

Het team van De Aventurijn

wenst u een fijn weekend.

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 1 februari 2019.

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Activiteit van Concordia

Op woensdag 23 januari organiseert Concordia weer een leuke activiteit voor de Maasdijkse jeugd. 

  klik hier om de flyer te openen

Muziekmeesters

Muziekmeesters Westland start dit voorjaar weer met muziekcursussen van 12 weken. Op 23 en 30 januari zijn daarvoor de gratis proeflessen.

  klik hier om de flyer te openen

De Aventurijn, Samen werken aan de basis

 
Kerstsamenzijn 2018
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden