bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 6

Kijkje in de klassen

Sinds de zomervakantie hebben wij behoorlijk wat vernieuwingen doorgevoerd binnen onze school. Zo hebben we een unit 123, zijn de deuren eruit in de groepen 4/5 en 6/7, werken de kinderen op verschillende plekken in de school en zijn er steeds minder klassikale instructies. Onze leerkrachten hebben u op de informatieavond bijgepraat en houden u op de hoogte via de klassenmails. Toch is het anders als je het live meemaakt.

  

We willen u als ouder/ verzorger uitnodigen om eens een kijkje te komen nemen. U kunt zich hiervoor inschrijven via onderstaande link. We starten om 8.30 uur. Onder het genot van een kop koffie of thee praat Cindy Roeling u bij over alle vernieuwingen en het waarom ervan. U kunt dan al vragen stellen. Daarna gaan we de school in om het vertelde te koppelen aan dat wat er op dat moment gebeurt. We houden de groepjes klein, zodat de kinderen rustig door kunnen werken en u meer kans heeft om vragen te stellen.

 

https://docs.google.com/document/d/1zTH6-SjJuGWfm_uqzTldXjqc5mQJ1Z3ZQONNkET8Ak0/edit?usp=sharing 

Sinterklaasfeest op de Aventurijn

Het kan u niet ontgaan zijn.... Sint is weer in het land.

 

De school is in Sintsfeer en vooral de jonge kinderen krijgen er geen genoeg van om Sinterklaasje na te spelen. Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat de kinderen dinsdag hun schoen mogen zetten. Sssst. Donderdag zullen de groepen 1,2,3 naar het Pietenhuis in Maassluis gaan. Alle ins en outs mbt 5 december zullen wij u later via de klassenapps doorgeven. 

Kerstgroen

Na de Sint zullen wij ons gaan voorbereiden op de Kerst. Ook dit jaar zullen we weer met de hele school kerststukjes gaan maken. Daarover in de volgende nieuwsbrief meer.

 

Brianne, de moeder van Ilse, Sjaak, Aad en Lieke biedt zich aan als kerstgroenouder. Misschien heeft u kerstgroen in uw tuin, maar ziet u het niet zitten of heeft u geen tijd om dit zelf te snoeien. Wanneer u Brianne even aanschiet of haar een appje stuurt, komt ze het keurig bij u snoeien en neemt ze het mee naar school, zodat alle leerlingen daar profijt van kunnen hebben.

Nieuws van de verkeersouders

In de bijlage vindt u weer interessante informatie namens onze verkeersouders.

 

  Bijlage

Brief RVT

De Aventurijn valt onder het bestuur van WSKO. Net als bij iedere organisatie hoort daar ook een Raad van Toezicht bij. In verband met het vertrek van Jos vd Ende in september 2020 als bestuurder, stuurt de Raad van Toezicht allle ouders/ verzorgers van WSKO een brief. Deze brief vindt u in de bijlage.

 

Bijlage Download

Typcursus voor groep 6/7/8

Vanaf 3 maart 2020 wordt op het Kompas een typcursus georganiseerd voor leerlingen van groep 6, 7 en 8. Leerlingen van de Aventurijn zijn hier ook van harte welkom. In de bijlage vindt u alle informatie met betrekking tot deze cursus. Als er nog vragen zijn, dan kunt u bij Cindy Roeling binnen wandelen.

 

  Bijlage

Welkom op school

Morgen wordt Kyan van Meerten 4 en zal hij dus vanaf maandag elke dag naar school mogen komen. Wij wensen Kyan en zijn ouders een fijne tijd toe op onze school.

Agenda

25 - 29 november Oudergesprekken; verplicht voor groep 1-3, vrijblijvend

                           voor groep 4-8

4 december          Inloopspreekuur Aline Sosef van het Sociaal Kernteam Westland

5 december          Sinterklaasviering op onze school

6 december          Studiedag voor het team; alle kinderen zijn vrij

 

Het team van de Aventurijn

wenst u een fijn weekend toe.


De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 20 december.

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Flyer Fitcamp DEF-1.jpg

Fitcamp

Ben jij in de leeftijd van 10-18 jaar en woon je in Westland of Hoek van Holland? Zou je graag een gezonde leefstijl eigen willen maken? Dan is FitCamp Westland iets voor jou! Kijk op www.fitcampwestland.nl voor alle info of haal een flyer op bij Cindy Roeling

De Aventurijn, samen werken aan de basis

 
Sintcrea 4-8
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden