bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 4

Kinderboekenweek 2018

Afgelopen woensdag hebben wij de Kinderboekenweek geopend met een leuke speurtocht door de school. In de bijlage vindt u nogmaals de brief die afgelopen dinsdag is verstuurd met daarin de uitleg over de kinderboekenmarkt van aanstaande woensdag. Ook willen we u deze link niet onhouden. Er staan tips in om samen met uw kind te lezen thuis en hoe u het lezen leuker kunt maken.

https://wijzeroverdebasisschool.nl/leesniveau/

 

  Download

Ouderbijdrage

Vandaag krijgt uw kind de brief voor de Ouderbijdrage van het komend schooljaar mee. We zouden het fijn vinden als het zoveel mogelijk ouders lukt om deze bijdrage op korte termijn te betalen.

 

In verband met de AVG (privacywet) willen we u erop wijzen dat alleen de penningmeester van de Oudervereniging toegang heeft tot de informatie met betrekking tot de betaling van deze bijdrage. Deze informatie wordt waar nodig alleen gedeeld met Cindy Roeling en zal niet besproken worden met andere leden van de Oudervereniging.

 

Mocht u echter bezwaar hebben met betrekking tot deze procedure, neemt u dan contact op met Cindy Roeling.

Schoolfotograaf

De schoolfotograaf komt weer op onze school !

Altijd weer leuk om te zien hoe uw kind veranderd is in een jaar tijd.

De datum staat vast op donderdag 8-11-2018

 

Vorig jaar kwam er een vraag waarom de schoolfoto’s altijd in de herfst genomen worden en niet net na de zomervakantie als de kinderen een beetje kleur op hun gezichtje hebben.

We hebben dit besproken en dit is omdat de fotograaf altijd eerst op het voortgezet onderwijs fotografeert i.v.m. pasjes e.d.

 

Als achtergrond is dit jaar gekozen voor een achtergrond met een stenen muur. Handig om te weten ivm de kledingkeuze van uw kind(eren).

 

Wilt U dat broertjes met zusjes/ zusjes met zusjes / broertjes met broertjes of andere combinaties met elkaar op de foto gaan? U kunt dit dan voor vrijdag 2-11-2018 doorgeven aan Sarina (moeder van Lotte uit groep 5) via email starsblue@hotmail.nl

Wij zorgen dan voor de planning zodat de juiste combinaties met elkaar op de foto kunnen.

Nieuws van de verkeersouders

Onze verkeersouders hebben hun belangrijke informatie weer in hun eigen nieuwsbrief gezet. Zie de bijlage!

 

  Download

Papierlopers

Om extra geld in het laatje te brengen, halen er om de maand drie ouders/ leerkrachten papier op in Maasdijk. De opbrengst gaat naar de Vrienden van de Aventurijn die het vervolgens weer uitgeven aan onze leerlingen.

 

Doordat er leerlingen uitstromen naar het voortgezet onderwijs, wisselt ook het aantal papierlopers. Op dit moment kunnen we wel weer een paar nieuwe ouders gebruiken. U komt maximaal één keer per jaar aan de beurt.

 

Om papier te mogen lopen, heeft u een korte cursus nodig van 1 avond. Deze is aanstaande dinsdag. Vndt u het leuk om te helpen of wilt u wat meer informatie, stuur dan voor zondag een mail naar Petra van de Ende (moeder van Daan uit groep 7). Zij kan u opgeven en al uw vragen beantwoorden.  theopeet@kabelfoon.nl.

 

Wanneer: dinsdag 9 oktober

Waar: werf Naaldwijk (Hoogwerf 5)

Hoe laat: 19:00 tot 21:00

Overblijf

De laatste gaatjes voor overblijfbegeleiders zijn bijna gevuld. Een lijst met reserve ouders zou wel heel fijn zijn. Dus.... vindt u het leuk om af en toe op oproepbasis te helpen bij ziekte of afwezigheid van het vaste team, laat het ons dan weten! Aanmelden kan bij Carla Koornneef of Cindy Roeling

Agenda

10 en 12 oktober     School op Seef lessen

10 oktober     Kinderboekenmarkt. Start 11.30 uur.

22 - 26 oktober       Herfstvakantie

29 oktober     Studiedag team. Alle kinderen zijn vrij.

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Activiteit vanuit Concordia

Het is nog heel ver weg maar Concordia zou het fijn vinden als u hun activiteit nu alvast in de agenda zet. Nieuwsgierig? Check de flyer!

 

  Download

Peuterkleutergym

Check de flyer van KDO Download

Het team van de Aventurijn

wenst u een fijn en zonnig weekend toe.

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 19 oktober.

De Aventurijn, samen werken aan de basis

 
Virtual Reality
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2015 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden