bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 8
Screenshot 2019-12-20 at 09.19.52.png

En dan is het einde van 2019 alweer een feit. En wat hebben we weer een hoop mooie dingen om op terug te kijken. Waar we als team het meest trots op zijn, is het feit dat we gemerkt hebben dat de Aventurijn nu écht op de kaart staat in Maasdijk. Het jaar 2019 stond vol met rondleidingen en aanmeldingen van nieuwe gezinnen die graag naar onze school wilden komen. Een mooier compliment konden wij niet krijgen.

 

Daarnaast een hoop mooie veranderingen kunnen realiseren binnen ons onderwijs. Nog meer samenwerking tussen groepen en leerlingen, meer eigenaarschap voor leerlingen en meer aansluiten bij behoeften van kinderen. Afgelopen maandag was onze ontwikkelbegeleider weer een dagje op onze school. Hij was enorm enthousiast over de stappen die wij vooral de laatste maanden hebben gemaakt en de positieve invloed die dat heeft op het leren van onze leerlingen. 

 

En dan hebben we het nog niet gehad over de leuke feestjes en activiteiten die er zijn geweest, waarbij het zo mooi is om te zien hoe onze oudere leerlingen zorgen voor en meehelpen bij onze jongere  leerlingen. Met als hoogtepunten het jubileum van juf Grada en het 5-jarig jubileum van de Aventurijn.

 

En we doen het natuurlijk niet alleen! Waar zouden we zijn zonder onze enthousiaste Ouderraad, positief-kritische MR, gulle VVA, actieve verkeersouders, op volle toeren draaiende overblijfgroep, creatieve versierouders, hun ruimte openstellende opslagouders, altijd voor ons klaarstaande hulpouders en alle ouders die op een andere manier hun steentje bijdragen. Bedankt!!

 

Kortom 2019 was er weer eentje voor in de boeken. En de plannen voor 2020 stuiteren ondertussen de planken al af. Wij hebben zin in een nieuw kalenderjaar, maar eerst heerlijk even twee weken bijtanken in de Kerstvakantie. We wensen iedereen fijne Feestdagen met jullie dierbaren. We hopen iedereen weer gezond én met 10 vingers en 2 ogen terug te zien op 2 januari.

Kerststukjes

Afgelopen dinsdag hebben alle kinderen een leuk kerststukje gemaakt. Volgend jaar willen we dit weer kunnen doen met de kinderen. Wilt u daarom na de kerstvakantie het bakje en het glaasje waar het lichtje inzat weer mee terug geven naar school? Alvast bedankt!

Gevonden voorwerpen

Nog één keertje vragen wij u: zit hier iets bij van u of uw kind(eren)?

Aan het einde van de 1e nieuwe week in 2020 verdwijnen deze kledingstukken in een kledingcontainer. De spullen liggen nu (nog) in het directiekantoor.

gevonden voorwerpen.jpg

Welkom op school

Zo vlak voor Kerst is het jongste zusje van de familie Winkes alweer 4 jaar geworden. We wensen Isabella net zo'n fijne tijd toe op onze school als haar 3 grote zussen.

Agenda

6 januari    1e schooldag in het nieuwe jaar

8 januari    Aline Sosef van het Sociaal Kernteam is aanwezig voor al uw vragen

14 januari  8.30 uur Inloop voor ouders/ verzorgers

24 januari  Studiedag voor het team. Alle kinderen zijn vrij.

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Kindje wiegen

kindje wiegen.jpg

Op 25 december is er kindje wiegen om 12.00 uur.
Kindje wiegen is voor jong en oud en duurt een half uurtje. In dit half uurtje wordt het kerstverhaal verteld met behulp van plaatjes en er worden kerstliedjes gezongen. De kinderen zitten er gezellig om heen en helpen mee het verhaal te vertellen. Aan het einde van de viering brengt “Maria” het kindje Jezus naar de kribbe en worden er lichtjes bij de kerststal neergezet.

Westlands Kampioenschap Kerstboomwerpen

Check de flyer voor een leuke activiteit in Maasdijk op Oudjaarsdag!

 

 

  Klik hier voor de flyer

vuurwerk.jpg

Vuurwerk

Om ervoor te zorgen dat de periode rond de jaarwisseling veilig verloopt, wordt er door de gemeente, politie, brandweer en heel veel anderen hard gewerkt.

Wij willen graag ons steentje bijdragen aan een veilig verloop van de komende jaarwisseling en willen daarom het volgende benadrukken:

- Het in het bezit hebben van of afsteken van vuurwerk op ons schoolterrein is verboden.

- De gemeente Westland heeft vuurwerkvrije zones aangewezen: in speeltuinen en rond de kinderboerderij (wat betreft Maasdijk) mag gedurende de wettelijke vuurwerk-afsteektijden ( 31 december vanaf 18.00 uur tot 01 januari 02.00 uur) GEEN vuurwerk worden afgestoken! En buiten deze tijden natuurlijk al helemaal niet.

 

Tot slot willen wij u en uw kinderen er nog op wijzen dat het afsteken van vuurwerk in de vuurwerkvrije zones of het afsteken buiten de wettelijke afsteektijden een proces verbaal of een doorverwijzing naar HALT kan opleveren.

Een overzicht van vuurwerkvrije zones in het Westland is te vinden op:

www.gemeentewestland/jaarwisseling/veiligheid.nl

 

 

Schaaktoernooi

De Lierse Schaakvereniging organiseert op donderdag 2 januari 2020
het nieuwjaars-jeugdtoernooi.

Voor wie? Voor iedereen t/m 12 jaar. Lidmaatschap van een vereniging is niet nodig, als je maar kunt schaken. Neem vooral je vriendjes en vriendinnetjes mee!

Wanneer? Donderdag 2 januari 2020
Het begint om 13.00 uur en om ca. 17.00 uur is de prijsuitreiking.
Zaal open 12.30 uur.

Waar? ’t Centrum, Hoofdstraat 100, De Lier

Indeling: Op speelsterkte

Speeltempo: 15-20 min p.p.p.p. (ligt aan het aantal deelnemers)

Prijzen: Er zijn een aantal prijzen per groep

Kosten: € 5,- daarvoor krijg je ook een consumptie

Aanmelden: Bij Jan Tamerus telefonisch of per e-mail tot en met 29 december: 0174 - 512194 email: tamerusjan@outlook.com

Onder vermelding van je naam, adres, leeftijd, speelsterkte (in welk werkboek ben je bezig of welk diploma heb je?) en eventueel je club of school.

Workshop in 't Atelier

In de kerstvakantie organiseren we weer de jaarlijkse KERSTWORKSHOPS.

 

Dit jaar is dat op

vrijdag 3 januari 2020 van half 2 tot 4 uur

met als thema "Wat een drukte" !!!!

 

Onder leiding van 3 docenten gaan de kinderen aan de slag met verschillende materialen en maken ze dit keer zelfs een eigen rugzakje. klik hier voor de flyer

Kidz survival

Een spectaculair Survival parcours voor onze leerlingen!
Zaterdag 25 januari 2020 zullen er honderden kidz een Survivalparcours afleggen. Strijden tegen de elementen van de natuur op een uitdagend parcours, uitgezet door Lexthoen Events. Dit alles vindt plaats op het terrein van de Westlandse wielervereniging: “Westland Wil Vooruit”.
De opbrengst van dit stoere evenement gaat naar het onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen, dat wordt uitgevoerd in het VUmc en Prinses Maxima Centrum.
Meer informatie en tevens de flyer kunt u vinden in de bijlage en op de website: https://www.kidzforkidz.nl klik hier voor de flyer

gelukkig nieuwjaar.jpg

Het team van De Aventurijn

wenst u hele fijne Kerstdagen en een Gelukkig Nieuwjaar!

 

Onze 1e nieuwsbrief in 2020 verschijnt op vrijdag 17 januari.

 
Kerstdiner 2019
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden