bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 21

De laatste nieuwsbrief

En voor je het weet, zijn we alweer op de laatste schooldag van het schooljaar aangekomen.

 

We kijken positief terug op het afgelopen schooljaar. Het is het eerste schooljaar waarin we hebben gemerkt dat we de Aventurijn in Maasdijk nu echt op de kaart hebben gezet en Maasdijk niet meer om ons heen kan. De lijst met toekomstige inschrijvingen is de afgelopen 5 jaar nog nooit zo groot geweest. Daar willen we onze huidige ouders van harte voor bedanken, want we merken dat jullie met elkaar voor veel positieve PR voor de Aventurijn zorgen. Ook het team dat zo hard werkt om het onderwijs continu te blijven vernieuwen om het nog beter aan te laten sluiten bij de behoefte van de kinderen, verdient een dikke pluim.

 

We kijken uit naar onze vakantie, maar ook zeker naar de start in september. U heeft de afgelopen dagen al gemerkt dat we flink aan het schuiven zijn met spullen. Op die manier maken we ons gebouw klaar voor de volgende stap van ons onderwijs. Op de informatieavond van 17 september zullen we u daar van alles over vertellen en via filmpjes ook van alles over laten zien.

 

Maar voor nu eerst vakantie. We wensen iedereen een hele fijne zomer toe met veel mooi weer en zien iedereen graag weer terug op maandag 2 september. De koffie en thee staan om half 9 voor u klaar, zodat u even met ons en elkaar kunt bijkletsen.

Jublieum Aventurijn

De vakanties en vrije dagen staan als het goed is inmiddels in uw agenda. De overige belangrijke data van het jaar kunt u al zien in het Ouderportal van Parnassys en krijgt uw kind op papier mee in de eerst schoolweek in september.

 

Toch willen we 1 belangrijke datum alvast met u delen. Op vrijdag 11 oktober vieren wij met de hele school het 5-jarig jubileum van de Aventurijn. Voor alle kinderen is er door de Ouderraad en de Vrienden van de Aventurijn een leuk programma in elkaar gedraaid. Afwijkend die dag zijn de schooltijden. We starten deze dag om 9.00 uur met een feestelijke opening op het plein en de dag eindigt voor alle kinderen (ook de kleuters) om 14.45 uur.

Bericht namens de VVA

Aan alle goede dingen komt een einde.

  klik hier om verder te lezen

Water geven

Voor de zomervakantie zoeken wij nog 3 ouders die in week 4, 5 of 6 de tuin water willen geven en de boompjes op het plein mocht het subtropisch warm worden. Wanneer u dat leuk vindt, stuur dan even een e-mail naar c.roeling@aventurijn.wsko.nl. Dan krijgt u alle verdere info via de mail.

Nieuws van de verkeersouders

Melding maken bij Gemeente Westland

 

Onderweg van huis naar school kun je situaties tegenkomen waardoor je niet veilig je weg kunt vervolgen. Hierbij kun je denken aan losliggende stoeptegels, gaten in de weg, kapotte lantaarnpalen of andere dingen waarvan je vind dat de gemeente dit aan moet pakken of op moet lossen.

 

Je kunt hier dan een melding van maken op onderstaand internetadres: www.gemeentewestland.nl/melding-maken/melding-openbare-ruimte

Ook kan je een melding maken met je telefoon via de app Buitenbeter.

De app is beschikbaar voor Android, Iphone, Windows Phone, Windows Mobile, Symbian en BlackBerry en is gratis te downloaden. Je kunt dit ook via www.buitenbeter.nl opzoeken.

Op deze site staat precies hoe je deze app kunt downloaden en hoe het werkt.

 

Door deze meldingen te maken bij de gemeente kunnen we zorgen dat de stoepen en dergelijke goed begaanbaar blijven en houden we onze gemeente veilig. Niet alleen voor onszelf maar ook voor onze kinderen en dorpsgenoten!

Agenda

20 juli - 1 september   Zomervakantie

2 september               Eerste schooldag

2 september               De koffie en thee staan klaar voor ouders

10 september             Ontruimingsoefening

17 september             Informatieavond groep 1 - 8

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Interessante lezing

Als ouder wil je het àller, àllerbeste voor je kind. Logisch ook, er bestaat geen diepere band dan die met je kind. Het is fijn en belangrijk om met een leerkracht of pedagogisch medewerkster op een prettige manier in gesprek te kunnen zijn over hoe jouw kind zich ontwikkeld. Al helemaal als het niet
goed gaat in de klas of op de opvang, of wanneer er zorgen zijn.

 

Veel ouders vinden gesprekken met leerkrachten of pedagogisch medewerkers van de kinderopvang spannend.
Wanneer je het niet eens bent met elkaar kun je je knap onzeker voelen en zonder dat je het wilt voel je spanning in het gesprek.

klik hier om verder te lezen

zangkoor.jpg

Kinderkoor Westland

Kinderkoor Westland zoekt musicalsterren!

 

Op woensdagmiddag 4 september start Kinderkoor Westland met audities voor de hit-musical ‘Charlie and the Chocolate Factory’.

Heb jij altijd al eens willen schitteren in een échte musical? En ben je tussen de 5 en 13 jaar oud?

Meld je dan (vóór 28 augustus) aan via het e-mailadres kinderkoorwestland@gmail.com.

Wij hebben namelijk een passende rol voor ie-de-reen...!

 

Waar? De repetities vinden elke woensdagmiddag plaats in ons repetitielokaal in “De Veiling” in Poeldijk

Wanneer? De uitvoering van de musical staat ingepland op zaterdag 21 maart 2020.

Kosten? Projectleden betalen eenmalig € 25.

 

Acteer, zing en dans jij gezellig met ons mee?

Het team van De Aventurijn

wenst u en alle kinderen een hele fijne, zonnige vakantie toe.

Wij zien elkaar graag gezond en uitgerust terug op maandag 2 september a.s.

 

De eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar verschijnt op vrijdag 13 september.

zomervakantie.jpg

De Aventurijn, samen werken aan de basis

 
Schoolreis Drievliet 2019
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden