bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 8

Spannende week

Aanstaande dinsdag is er weer een persconferentie. Wat zijn wij toch aan het duimen dat we te horen krijgen dat de scholen weer open mogen. Als is het maar voor een deel, waardoor we nog meer kinderen naar school kunnen laten komen.

 

Na een persconferentie moeten wij ook altijd wachten op eventuele kaders die door de Gemeente of ons eigen schoolbestuur worden geschetst. Een kader waarbinnen wij moeten werken. Daarna gaan wij intern een en ander bespreken. Niet alleen met het team, maar ook met de MR. Dat betekent dat u op zijn vroegst donderdag 4 februari weer van ons zult horen hoe wij vanaf 8 februari verder gaan. 

 

Duimt u met ons mee?

Portfolio

In de kalender heeft u gezien dat uw kind vandaag eigenlijk zijn/ haar portfolio mee naar huis zou krijgen. Op dit moment hebben wij voor alle leerlingen een portfolio gemaakt. We hebben dit gevuld op basis van het onderwijs dat gegeven is tussen september en november/ december. Doordat dit maar een korte periode is geweest, kan het zijn dat niet alles is ingevuld. Ook worden er door veel kinderen ook nu weer stappen gemaakt tijdens het thuisonderwijs. Het portfolio zal daardoor wat minder up to date zijn, dan u van ons gewend bent. Toch vinden we het naar de kinderen toe belangrijk om het mee te geven. Zo geven we hen niet het gevoel dat wat ze in het begin van het schooljaar hebben gedaan niet voor niets is geweest.

 

In principe willen we het portfolio meegeven op 8 februari. Mocht de school dan toch nog dicht zijn, zorgen wij ervoor dat het toch nog in die week bij de kinderen terecht komt.

Studiedag 19 februari

Als laatste staat er in de jaarplanning nog een studiedag voor 19 februari gepland. Voor ons een belangrijke waarvoor wij een spreker hadden ingehuurd. Op dit moment onderzoeken wij nog óf en zo ja hoe wij deze dag wel of niet kunnen laten doorgaan. Hierover hoort u in een later bericht meer.

Adviesgesprekken voor onze schoolverlaters

Door de lockdown voor de scholen is er in de route voor het voortgezet onderwijs ook een en ander veranderd. De inschrijfdatum is verlengd, waardoor wij ook het voeren van de adviesgesprekken hebben verplaatst. Op die manier hebben wij voor deze groep kinderen nog wat extra tijd om te komen tot het definitieve advies. De ouders en leerlingen die het betreft, zullen via Linda en Tina een uitndoging krijgen voor deze gesprekken.

Welkom op school

Moet je je voorstellen dat je precies naar Maasdijk verhuist tijdens de scholen lockdown. Het gebeurde bij Aishani. Wat knap dat zij gewoon online haar plekje vindt in de Unit Bovenbouw. We hopen dat zij zich binnenkort echt welkom kan voelen op onze school.

 

We hoopten zo dat de scholen precies open zouden gaan als Daaf vier zou worden. Nog heel even wachten en dan mag hij met grote zus Fien mee naar de basisschool.

 

We wensen Aishani en Daaf een fijne tijd op onze school.

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Typen

 

The House of Typing heeft een typetraining ontwikkeld, gericht op de huidige bijzondere situatie waarbij kinderen voortdurend en intensief worden begeleid gedurende hun training. De begeleiding gedurende de normale schooltijden is “real-time”, hetgeen betekent dat op elke vraag of opmerking binnen het typeprogramma, per direct of binnen enkele minuten wordt gereageerd. ’s Avonds en in het weekeinde gebeurt dit binnen maximaal een uur.

Elke week wordt gerapporteerd over de voortgang naar de kinderen, de ouders en de school.

Mocht u interesse hebben, kunt u naar https://www.thehouseoftyping. nl/cursisten  gaan en eventueel een proefles doen. Ook kunt u zich via deze site inschrijven. Gebruik dan de cursuscode QCOR 10075.  Leerlingen van onze school betalen 115 euro voor deze training. Betaling in termijnen is mogelijk. Na inschrijving ontvangt uw kind de welkommail met de inlogcodes voor haar/zijn training.

 

Het team van de Aventurijn

wenst u een fijn weekend toe!

De Aventurijn, samen werken aan de basis

 
Breuken in de middenbouw
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden