bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 2

Kijkje in de units

Tijdens de informatieavonden vorige week hebben onze collega's hard hun best gedaan om u een indruk te geven van het reilen en zeilen in de units. We merken dat het toch lastig blijft om u goed een beeld te schetsen. Vandaar dat we weer starten met inkijkjes. We hebben een aantal momenten gereserveerd waarop er telkens maximaal 6 ouders tegelijkertijd kunnen komen kijken. Via de link hieronder kunt u zich inschrijven.

 

https://docs.google.com/document/d/1O5SHrsx9hbxGhh-WcYQwLB1S-OyE9ye5sji2KtoR-y0/edit?usp=sharing

download (1).jpeg

Superhelden Orka

Op de Aventurijn werken we met de Orkamethode. Deze methode gebruiken wij om de sfeer op school goed te houden en om kinderen verschillende vaardigheden aan te leren om voor zichzelf op te komen. Door op het plaatje boven dit bericht te klikken, opent u een filmpje van de verschillende superhelden die de kinderen krijgen aangeleerd. Misschien helpen deze helden u thuis ook.

Jaarverslag MR

Elk jaar schrijft de MR een jaarverslag om u te laten weten waar zij zich het afgelopen jaar mee heeft bezig gehouden. Leest u het eens rustig door.

 

  Klik hier voor het verslag

Ouderbijdrage

Vandaag ( sommige kinderen aanstaande maandag) heeft uw kind op papier de betaling voor de jaarlijkse ouderbijdrage mee gekregen. Het kan zijn dat de brief onderweg is kwijtgeraakt, dus voor de zekerheid zit hij ook nog bij dit bericht. We hopen dat het zoveel mogelijk ouders lukt om deze bijdrage op korte termijn te betalen.

 

  Klik hier voor de brief

Kleur

Kleur is onze methode voor levensbeschouwing en identiteit. We zijn het schooljaar gestart met het thema tijd. In de ouderbrief hieronder kunt u lezen op welke manier dit thema wordt behandeld.

 

  Klik hier voor de ouderbrief

Na school naar de wc

Via de BSO hebben we de volgende vraag gekregen:

 

Na schooltijd gebeurt het steeds vaker dat kinderen die heerlijk buiten rondom de school spelen in de school naar de wc gaan. Wilt u met uw kind(eren) bespreken dat wanneer zij naar de wc moeten, zij dit thuis moeten gaan doen. Het wordt voor de BSO nu te onoverzichtelijk en onrustig om de juiste kinderen in de gaten te houden.

 

Alvast dank voor uw medewerking.

Naschools cultuuraanbod

Vandaag, 18 september, hebben alle kinderen kennisgemaakt met de verschillende cursussen die er dit schooljaar zullen worden aangeboden aan alles Maasdijkse basisschoolleerlingen. De kinderen waren enorm enthousiast! U vindt ze overzichtelijk op de flyer in de bijlage. Ook vindt u op de flyer hoe u uw kind(eren) hiervoor kunt aanmelden. Er staat een foutje in de papieren flyer die uw kind heeft meegekragen. In de digitale flyer staat het goed: Clipdance is voor de bovenbouw. 

 

  Klik dan hier voor de flyer

Reservekleding

Het komt weleens voor dat kinderen een ongelukje hebben en geen reservekleding in hun tas. Gelukkig hebben wij dan altijd wat op school. Op dit moment raakt onze reservekleding een beetje op. Wij zijn op zoek naar broeken, leggings, t-shirts en truien in de maten 116-134. Mocht u thuis nog iets hebben liggen, wilt u dit dan geven aan de leerkrachten van de unit onderbouw.

Agenda

21 - 25 september     Doelengesprekken Unit Middenbouw en Bovenbouw

23 september            We gaan stoepkrijten voor Wereld Alzheimerdag

30 oktober                Start Kinderboekenweek

Het team van de Aventurijn

wenst u een fijn weekend toe!

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 2 oktober.

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Nieuws vanuit de kerk

De werkgroep Gezinsviering nodigt u en uw kinderen uit voor een fijne gezinsviering op zaterdag 19 september om 19.00 uur in de Jacobuskerk.

 

De kinderen van Unit Middenbouw hebben deze week de uitnodiging voor de Eerste Communie ontvangen. Ter herinnering zit deze ook nog in de bijlage van dit bericht.

 

 

 

  Klik hier voor de brief

Kom bij KDO

Download

Activiteit Concordia Jeugd

Concordia organiseert in de herfstvakantie weer een leuke activiteit. Check de flyer voor alle details.

 

  Klik hier voor de flyer

De Aventurijn, samen werken aan de basis

 
Kennismaken met naschools cultuuraanbod
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden