bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 13
Vakantiekaart-voorkant.jpg

Tijd voor ......... de zomervakantie

Volgens mij schrijven we elk jaar wel dat het schooljaar voorbij gevlogen is, maar deze ging nog sneller dan anders.....

We hebben alle collega's de afgelopen week wel horen zeggen: Hè, nu al? Voor ons gevoel hebben we nog helemaal niet alles gedaan wat we normaal in een schooljaar wel doen. Aan de vermoeidheid te voelen, merken we wel dat het tijd is voor vakantie 😉.

 

Het was een bijzonder jaar, maar ondanks dat het niet 'normaal' was, kunnen we terug kijken op mooie dingen die zijn gebeurd  en kijken we al met veel enthousiasme uit naar het nieuwe schooljaar. Een nieuw schooljaar waarin we volledig overstappen op unitleren, kinderen nog nauwer worden gevolgd en we met alle groepen met de nieuwe rekenmethode gaan werken.

 

We hopen dat het wat betreft Corona rustig zal blijven in Nederland. We zullen u in de laatste vakantieweek berichten hoe we na de zomervakantie exact zullen starten.

 

Voor nu wensen we iedereen een hele fijne zomer en we hopen iedereen weer gezond en wel terug te zien op maandag 31 augustus!!

VSO

Screenshot 2020-07-13 at 14.12.45.png

Vanaf maandag 31 augustus zal Kwest op maandag, dinsdag en donderdag de Voorschoolse Opvang overnemen op onze school. Er zal op die dagen van 7.00 uur tot 8.30 uur VSO worden aangeboden. Op woensdag en vrijdag blijven wij de VSO zelf verzorgen met behulp van Joyce.

 

Wanneer u uw kind wilt aanmelden voor VSO doet u dit via plaatsingen@stichtingkwest.nl. Voor vragen kunt u ook terecht bij Yvette van den Bos via 06 10060144 of via yvettevdbos@stichtingkwest.nl.

 

We vinden het fijn dat Kwest de VSO van ons overneemt. Dit was ook de opzet bij de start wanneer er voldoende animo zou zijn. Nu kunnen ouders die VSO afnemen ook een deel van deze kosten terugvragen via Toeslagen bij de Belastingdienst. Wanneer er voldoende animo is op de woensdag en de vrijdag zullen ook die dagen door Kwest worden overgenomen. We houden u daarvan via de nieuwsbrief op de hoogte.

Overblijf

Na de zomervakantie zullen we weer via het normale rooster de lunchpauze vormgeven. Dat betekent dat we alle overblijfbegeleiders weer op volle sterkte nodig hebben. Een aantal overblijfbegeleiders stopt met de zomervakantie, omdat zij geen kinderen meer hebben op onze school. We willen hen ontzettend bedanken voor hun inzet bij het overblijven.

 

Dit betekent ook dat we nog wat gaten hebben op te vullen. Vindt u het leuk om het overblijven te ondersteunen één of meerdere keren per week? Meldt u dan aan bij Cindy Roeling. Het vraagt elke keer ruim een half uur van uw tijd en er staat een kleine vrijwilligersvergoeding tegenover. Gaat structureel u niet lukken, maar wilt u wel op de reservelijst, dan horen we het ook graag.

Screenshot 2020-07-13 at 14.14.04.png

Verkeersouder

Ook de verkeersouders zijn op zoek naar versterking. Vindt u het leuk om een aantal keren per jaar actief bij te dragen aan de verkeersactiviteiten die wij organiseren vanuit ons School op Seefprogramma? Meldt u dan aan bij Cindy Roeling. Nicoline Smit (Meike en Kim) en Brenda de Kleijn (Rick) kunnen al uw vragen beantwoorden, mocht u meer informatie willen.

Jaarplanning

In het Ouderportaal van Parnassys kunt u de jaarplanning van volgend schooljaar vinden. Naast alle vakanties en studiedagen, vindt u er ook andere activiteiten van schoolfotograaf tot Koningsspelen. Na de zomervakantie sturen we nog een samenvattend overzicht. We wijzen u er wel op dat de jaarplanning in het Ouderportaal altijd up to date is. 

Welkom op school

Tijdens alle vreemde Coronaweken zijn er ook nieuwe leerlingen op onze school gestart.

Emily mocht precies starten toen de scholen dichtgingen. Gelukkig was ze af en toe al even wezen wennen en kende ze het gebouw al van haar grote zus.

Mihai is groep 2 komen versterken. Fayén, Guus, Mitt en Fleur doen dat in groep 1.

 

Wij wensen hen en hun ouders een fijne tijd toe op onze school.

Agenda

17 juli            Start zomervakantie

31 augustus    Eerste schooldag na de zomverkantie

8 september   Informatieavond Onderbouw

9 september   Inloop 8.30 - 9.00 uur

9 september   Informatieavond Bovenbouw

10 september Informatieavond Middenbouw

Het team van De Aventurijn

wenst u een heerlijke en hopelijk ook zonnige zomervakantie toe!

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Met de vakantie in het vooruitzicht delen we activiteiten die wij doorgestuurd hebben gekregen. Misschien zitten er wat leuke tips tussen.

Huttenbouwen met Concordia Jeugd

Zie de flyer voor deze leuke activiteit! Download

VakantieBieb

Bibliotheek Westland lanceert een nieuwe service:
De VakantieTas voor kids, een tas vol mooie boeken voor kinderen om tijdens de vakantie lekker door te lezen.


Tijdens de succesvolle Afhaalbieb in de weken dat de bibliotheek gesloten was, gaven kinderen aan welke boeken of genres ze leuk vinden. De bibliotheek stelde op die manier een mooi pakket samen. Dat is goed bevallen, blijkt uit vele reacties.

Met de zomervakantie voor de deur wil Bibliotheek Westland kinderen enthousiasmeren om juist ook tijdens de zomervakantie te blijven lezen. Dat is behalve leuk ook belangrijk om de zomerdip / leesdip te voorkomen.
Kinderen kunnen zelf aangeven wat ze willen lezen door een titel, een onderwerp, een schrijver of een genre te vermelden. In de vakantietas zitten 5 boeken die ze lenen voor een periode van 8 weken (in plaats van 4 weken). Verder worden er tips gegeven en suggesties gedaan. De vakantietas kan via de site van Bibliotheek Westland, worden aangevraagd van 3 t/m 17 juli en worden afgehaald van 15 t/m 25 juli. https://www.bibliotheekwestland.nl/actueel/nieuws/vakantietas-voor-kids.html

In de bijlage staat alle informatie waarmee ouders en kinderen hun VakantieTas kunnen aanvragen. Hiermee kan iedereen via de eigen kanalen ouders en leerlingen informeren over de VakantieTas. klik hier om verder te lezen

Dance Innovation

Na een rare periode komt het einde van dit schooljaar al in zicht.
Bij Dance Innovation organiseren we deze zomervakantie een hoop leuke dans en zangactiviteiten. Voor alle kinderen uit het hele westland en omstreken! En er kan deze hele week nog aangemeld worden hiervoor.

We bieden dit aan in de eerste 2 weken van de zomervakantie. Misschien is dit voor kinderen die niet op vakantie gaan wel een hele leuke bezigheid.  lees hier verder

Muziekmeesters en Koperen Kees

Het is bijna zomervakantie! Tijd voor leuke dingen!

Theaterschool Koperen Kees organiseert samen met Muziekmeesters Westland voor het tweede jaar een ‘Muziek en Theater Vakantieweek’ voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. En dit jaar is het niet één week, maar zijn het er twee! De deelnemers krijgen 4 dagen lang theater- en muziekles en werken naar een echte voorstelling toe. Tussen de lessen door staat er een heerlijke lunch klaar voor de kinderen.

 

Juist in deze gekke tijd, waarin misschien niet elk kind op vakantie kan gaan, willen we de kinderen door middel van deze weken toch een leuke vakantie-activiteit aanbieden. klik hier voor de flyer

Open trainingen HV Westland

Hockey flyer.jpg

De Aventurijn, samen werken aan de basis

 
Kamp groep 8
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden