bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 17

Formatie schooljaar 2019-2020

Op dit moment zijn wij achter de schermen al druk bezig met het nieuwe schooljaar. De precieze details zullen we u pas begin juli vertellen wanneer alle losse eindjes rond zijn. Er zijn echter ook ontwikkelingen waarvan we u al wel op de hoogte willen brengen, omdat we willen dat u dit via ons hoort en niet via het roddelcircuit.

 

Volgend schooljaar heeft Thijs Groenewegen een nieuwe uitdaging aanvaard op de nieuw te ontwikkelen school in 's-Gravenzande, genaamd Waalcampus. Hij zal daar groepsleerkracht van de bovenbouw worden en de ICT op zich gaan nemen. Thijs heeft 8 jaar lang met heel veel plezier op de Aventurijn gewerkt en bij zowel team als ouders en leerlingen een plekje in het hart veroverd. Thijs vindt het écht heel jammer dat hij de Aventurijn zal verlaten. Toch wordt dit voor hem zo'n unieke kans dat hij deze niet kan laten liggen en aan het einde van dit schooljaar afscheid zal nemen van de Aventurijn. 

 

Ilona Livramento is sinds januari werkzaam voor WSKO en werkt 2 dagen bij ons en 2 dagen op de Verburch-hof in Poeldijk. Zij zal na de zomervakantie al haar werkdagen op de Verburch-hof gaan draaien. Dit besluit was al genomen, voordat het nieuws van Thijs bekend werd.

 

Onze gymleerkracht, Ard Vollebregt, wil heel graag een fulltime werkweek draaien. Voor gymleerkrachten is dat lastig om dat op 1 school te doen. Ard is nu werkzaam op vier verschillende scholen. Volgend schooljaar krijgt hij de kans om meer uren op dezelfde scholen te werken. Dit houdt wel in dat hij de gymuren op de Aventurijn niet meer kan draaien. We gaan dus ook van Ard afscheid nemen.

 

Lisette van der Tang werkt voor 2 dagen bij ons op school. Zij zal volgend schooljaar 3 dagen werkzaam zijn.

 

We kunnen ons voorstellen dat het u overvalt dat er ineens 3 leerkrachten vertrekken. Binnen WSKO promoten we mobiliteit binnen de scholen van onze stichting. Het geeft leerkrachten kansen om zichzelf te blijven ontwikkelen en uitdaging en plezier in het werk te blijven houden. Hierdoor vertrouwen we er ook op dat we nieuwe leerkrachten vanuit WSKO naar de Aventurijn kunnen halen die de kans pakken om die uitdaging bij ons te krijgen. 

 

Via de nieuwsbrief zullen we u op de hoogte houden van deze ontwikkelingen.

Schoolontwikkeling

Velen van u hebben misschien die onbekende meneer donderdag gezien in het kantoor van Cindy. Via uw kind heeft u vast al gehoord dat hij gisteren ook in de verschillende groepen was. Wie was nou die man en wat kwam hij doen?

 

Zoals u weet is de Aventurijn in beweging. Van klassikaal onderwijs zijn we ons steeds meer aan het ontwikkelen naar onderwijs waarbij het kind werkt aan zijn eigen doelen en vanuit eigenaarschap het eigen leren oppakt. Het wordt voor ons tijd voor de volgende stap en dus hebben we Jan Tolhuijs gevraagd ons bij die volgende stappen te begeleiden. Jan heeft veel ervaring in dit soort processen. Hij helpt ons bij het (uit)denken, geeft inzicht in mogelijkheden en laat ons kijken op scholen die alweer een stap verder zijn dan wij. Op die manier kunnen wij als team het onderwijs vormgeven dat past bij onze leerlingen. Aanstaande maandag zullen vijf teamleden een bezoek gaan brengen aan een school in Noord-Holland. Wat dat ons oplevert, leest u in één van de volgende nieuwsbrieven. We houden u op de hoogte!

Schoolreisje

Wat fijn dat al zoveel ouders het schoolreisje betaald hebben. Voor de overige ouders sturen we de reminder nog even. In de mail van afgelopen maandag vindt u alle betaalgegevens.

 

In de bijlage van dit bericht vindt u voor de groepen 3 - 7 alle tijden en de benodigheden alvast voor deze dag.

 

  Download

communie.png

Communie


Zondag 26 Mei om 9:30 uur doen een aantal kinderen uit groep 4 en 5 van de Aventurijn hun Eerste Heilige Communie.
Dit gaat om: Lorenzo Alsemgeest, Jan Gerritse, Pascale Horstman, Daphne Kolk, Bente van Rijn, Gwenn Vermeul, Gwen Westhoff en Nikita Winkes.
Deze communiecantjes zouden het heel leuk vinden als jullie bij dit feestje aanwezig zijn.
Zondag 26 mei om 9:30 uur in de Heilige Jacobus Parochie Maasdijk.
Komen jullie ook???

Groetjes de Communie werkgroep

Agenda

27 mei Inloopochtend voor ouders 08.30-09.00 uu

29 mei t/m zondag 02 juni: Vrij vanwege Hemelvaart

5 juni Inloopspreekuur Aline Sosef van het Sociaal Kernteam Westland (SKT)

Het team van de Aventurijn

wenst u een fijn weekend.

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 7 juni 2019

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Een te gekke zomer met Mad Science!

Weet jij al wat je in de zomervakantie gaat doen? Toch niet de hele dag op de Playstation?

Kom naar het EUREKA kamp van Mad Science! Vier dagen lang treden we in de voetsporen van beroemde uitvinders.

Het worden weer waanzinnige dagprogramma's, met veel experimenten en gezelligheid. Lekker veel doen staat voorop, want je leert het meest wanneer je plezier maakt en zelf ontdekkingen doet. Ga dus aan de slag als een echte wetenschapper tijdens een te gekke week vol activiteiten, ontspanning en experimenten!

 

Bekijk het digitale magazine voor meer informatie of schrijf je meteen in!


Heb je vragen? Bel 088 - 030 3350

 

attach.jpg

De Aventurijn, Samen werken aan de basis

 
Koningsspelen 2019
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden