bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 9

De start van de dag

Afgelopen weken hebben we een inloop gehanteerd van 8.20 - 8.40 uur om de spreiding van ouders en leerlingen 's morgens bij onze school mogelijk te maken. We merken echter dat de meeste kinderen al om 8.30 uur binnen zijn en dat ouders goed hun best doen om het bezoek aan school zo kort mogelijk te houden. Dit heeft ons doen besluiten om vanaf aanstaande maandag 8 maart de inloop te verkorten van 8.20 - 8.30 uur. De kinderen mogen nog steeds bij aankomst op school direct doorlopen naar binnen.

Oudergesprekken

In de kalender heeft u gezien dat er volgende week oudergesprekken gepland staan voor alle kinderen, behalve voor onze schoolverlaters. Zij hebben hun gesprek deze week al gehad. Wij hebben deze gesprekken verschoven naar de week van 22 maart. We hebben voor u dan ook meer info over de afgenomen toetsen die voor de komende twee weken geepland staan. U krijgt van ons nog een aparte uitnodiging, waarmee u zich kunt inschrijven voor deze gesprekken. De gesprekken zullen, helaas, allemaal online plaatsvinden.

Voorschoolse opvang

Op onze school wordt alle dagen van de week voorschoolse opvang aangeboden vanaf 7 uur. Op maandag, dinsdag en donderdag wordt dit door Kwest verzorgd. (Aanmelden gaat ook via de website van Kwest). Op woensdag en vrijdag doen wij dit zelf. De afgelopen paar jaar heeft Joyce dit met veel plezier gedaan. Helaas komt aan haar inzet een eind. Ook via deze weg willen we Joyce bedanken voor haar (vroege) inzet. We zijn op zoek naar een vervanger voor Joyce. Mocht u hier interesse in hebben, neem dan contact op met Cindy Roeling. Mocht u VSO nodig hebben op woensdag en vrijdag, mag u ook met Cindy contact opnemen.

Google

Deze week was Google in het nieuws mbt het lekken van informatie.

In de bijlage van dit bericht vindt u informatie over wat dit voor WSKO betekend kan hebben.

 

  Klik hier voor de brief

Aan het werk in de Aventuurtuin

Onze leerlingen (maar ook andere kinderen uit Maasdijk) genieten alweer enkele jaren van onze Aventuurtuin. Nu, zo na de winter, heeft de tuin wel weer wat onderhoud nodig.

 

Op woensdag  10 maart vanaf 13.00 uur en op zaterdag 13 maart vanaf 8.30 uur wil Anja, onze initiatiefneemster, met 3 ouders aan de slag om de tuin weer klaar te maken voor het voorjaar. Welke ouders zien het zitten om, Coronaproof, op één van deze twee dagen aan de slag te gaan. Het kost ongeveer 2 uurtjes van uw tijd. Aanmelden kan bij Cindy Roeling.

Communie 2021

De Eerste Communie zal een jaar worden uitgesteld. Er zijn nu zo veel beperkingen dat de voorbereidingsgroep en de kerk het niet zien zitten om dit op een feestelijke manier te kunnen voorbereiden. We hopen dat we dit volgend schooljaar wel op een goede manier kunnen doen.

Welkom op school

In de afgelopen periode hebben wij veel nieuwe leerlingen welkom mogen heten op onze school.

 

In de Unit Onderbouw zijn Jules, Sem en Esmee gestart. Daarnaast zijn ook de broers Semm en Liam verhuisd en bij ons in de Unit Middenbouw en Unit Onderbouw gestart. Wij wensen alle kinderen en hun ouders een hele fijne en leerzame tijd toe op onze school.

Het team van de Aventurijn

wenst u een fijn weekend.

 

De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 19 maart

Nieuws uit Maasdijk en omgeving

Screenshot 2021-03-04 at 13.16.53.png

Actie vanuit de katholieke kerk

In de RK-kerken geven wij in de Vastentijd aandacht aan de weken van barmhartigheid. De komende week geven we aandacht aan het herbergen van vluchtelingen en zamelen we speelgoed in voor kinderen van de vluchtelingen die een verblijfstatus hebben. Deze gezinnen hebben geen bezit en voor de kinderen is speelgoed erg welkom. Vluchtelingenwerk Westland zal dit uitdelen. We zoeken natuurlijk nieuw (of onbeschadigd) speelgoed.
Ik heb hierover een video gemaakt van iets meer dan drie minuten. Daarin staat ook een korte uitleg van de Vastentijd. U vindt het filmpje onder de foto.
Het speelgoed mag mee naar school worden genomen. Daar zal het door iemand van de parochie worden opgehaald. Speelgoed meenemen kan tot 19 maart.

Alvast bedankt,

Diaken Ronald Dits

Kerkkamp

Screenshot 2021-03-04 at 13.08.47.png

Ook dit jaar zal er weer een kerkkamp worden georganiseerd voor de Maasdijkse jongeren. Kinderen die hiervoor in aanmerking komen, hebben inmiddels een brief meegekregen. Door op de foto in dit bericht te klikken, vindt u nog een filmpje van dit leuke kamp.

Geef je snel op, want vol is vol helaas!

 

 

Schoolschaakkampioenschappen

Het Schoolschaakplan Westland  organiseert  drie online schoolschaakkampioenschappen voor basisscholieren uit Westland, Hoek van Holland en Midden-Delfland op woensdagmiddagen (van 15.00-16.30 uur): een proefkampioenschap (10 maart), een Westlands Schaakkampioenschap voor BO (31 maart) en een Westlands Schaakkampioenschap voor de middenbouw (345) op 7 april a.s.

Deze kampioenschappen worden online gespeeld. Alle deelnemers ontvangen kort voor het kampioenschap een mail met een link om mee te kunnen doen.

Er worden minimaal vijf wedstrijden gespeeld met een speeltempo van 5 minuten bedenktijd per persoon en een toevoeging van 5 seconden per zet. Deelname aan de kampioenschappen is gratis. Bij de twee Westlandse Schaak Kampioenschappen zijn veel mooie prijzen te verdienen. 

Alle basisscholieren uit Westland, Hoek van Holland of Midden-Delfland kunnen zich per mail (aedekker55@gmail.com) uiterlijk 7 maart a.s. opgeven bij Ard Dekker met vermelding van: voornaam, achternaam, geboortejaar, school, klas en gebruikersnaam bij lichess.

Boekenactie

Het is in deze bijzondere tijd belangrijk dat kinderen (blijven)lezen.

Wij willen u daarom graag het volgende onder uw aandacht brengen:

Zaterdag 27 februari is ‘Jolien en Jef, de spelletjesopa’ van Jolanda Zuydgeest gelanceerd. Dat is reden voor een feestje! ‘De spelletjesopa’ is het vervolg op haar eerste kinderboek ‘Jolien en Jef, de vergeetachtige oma’. Beide boeken zitten vol grapjes, kattenkwaad en belangrijke onderwerpen zoals: dementie en de generatiekloof rondom technologie.

Wanneer u (een van) de boeken via de school aanschaft, krijgt u 10% korting op de verkoopprijs. Daar houdt het niet op! Bij ieder boek dat op die manier verkocht wordt, is 10% van de verkoop voor de school. Dus hoe leuk is het om deze boeken te kopen, óók voor onze schoolbibliotheek!

 

  lees hier verder voor meer informatie

De Aventurijn, Samen werken aan de basis

 
Carnaval 2021
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2018 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden