bekijk hier de online versie van de nieuwsbrief
De Aventurijn
Nieuwsbrief 3

Peuters op de Aventurijn

Op maandag 5 november start in het lege lokaal naast groep 1/2 Peuteropvang Het Kwetternest op de Aventurijn. Wij zijn erg blij met deze ontwikkeling. Met peuters in één gebouw kunnen we een nog mooiere doorgaande leerlijn maken voor onze leerlingen. De Aventurijn en Kwest zullen op dit gebied dan ook nauw gaan samenwerken. In de bijlage vindt u de brief van Kwest waarin zij hun verhuizing naar de Aventurijn toelichten.

 

  Download

Terugblik startgesprekken

Dit schooljaar hebben we voor het eerst aan het begin van het schooljaar startgesprekken gevoerd met de ouders én leerlingen van groep 4-8. Voor ons zijn deze gesprekken heel waardevol geweest. We vonden het ook mooi om te zien dat veel ouders het gesprek thuis met hun kind(eren) hadden voorbereid. Veel kinderen konden dan ook al goed verwoorden wat ze goed vinden gaan op school en wat ze nog graag willen leren.

Ouderbrief Kleur

Een nieuw schooljaar betekent een nieuw thema van de methode Kleur. Kleur is onze methode voor levensbeschouwing en identiteit. In de bijlage vindt u de ouderbrief die past bij dit thema. Zo leest u waar uw kind de komende periode mee bezig is.

 

  Download

Naschoolsaanbod Cultuurweb

De aanmeldingen voor het naschoolse aanbod van alle Maasdijkse basisschoolleerlingen stromen binnen. Wilt u voor uw kind(eren) de kans niet missen? Check dan nogmaals de flyer onder de dowloadknop en meld uw kind aan!

 

  Download

IMG-20180919-WA0000.jpg

Vliegerfestijn voor kinderen van WSKO scholen

Kiwanis Westland heeft voor meer dan 300 kinderen van WSKO-scholen (Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs) een vliegerfestijn op het strand in Monster georganiseerd. Het werd niet alleen een dag met veel blije kindergezichten, maar ook een zeer leerzame dag. De kinderen moesten namelijk zelf ontdekken en ervaren hoe een vlieger werkt en hoe je hem bestuurt en in de lucht houdt. Het is een mooi voorbeeld van onderzoekend en ontwerpend leren, één van de 21-eeuwse vaardigheden waarvoor WSKO-scholen veel aandacht hebben. Door kinderen zelf actief aan het denken te zetten, spreek je de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen aan, wat de betrokkenheid van kinderen en daarmee het leereffect vergroot.

 

Het evenement is een initiatief van Kiwanis Westland. Deze organisatie zet zich op verschillende manieren in voor kinderen. Vaak zijn dit activiteiten voor zieke kinderen of voor kinderen van ouders die het financieel minder goed hebben. Maar omdat de organisatie ook het algemene plezier van kinderen voor ogen heeft, hebben ze deze vliegeractie georganiseerd. Want elk kind moet in ieder geval één keer in zijn leven hebben gevliegerd, zo stellen zij.

 

Voor groep 3/4 van de Aventurijn werd het evenement extra speciaal, aangezien zij de eerste prijs kregen voor de groep met de meeste vliegers in de lucht

Agenda

26 september     Studiedag WSKO, alle leerlingen zijn vrij

3 oktober           Start Kinderboekenweek

3 oktober           8.30 - 9.30 uur Aline Sosef van het Sociaal Kernteam is aanwezig voor al uw vragen

5 oktober           Dag van de leerkracht

Het team van de Aventurijn

wenst u een fijn weekend toe.


De volgende nieuwsbrief verschijnt op vrijdag 5 oktober.

De Aventurijn, Samen werken aan de basis

 
Techniekles
 
De Aventurijn

Tuindersweg 52
2676 BJ Maasdijk
0174 - 514 355
info@aventurijn.wsko.nl

 
Copyright © 2015 aventurijn.wsko.nl
Online versie | Afmelden