DeAventurijn

Schoolontbijt

Gezonde en gezellige start van de dag op Basisschool De Aventurijn


Dat een goed ontbijt belangrijk is om op school goed te kunnen opletten, weten de kinderen van De Aventurijn wel. Dus wat is er dan leuker om dat met z’n allen op school te doen tijdens het Nationaal Schoolontbijt.

Donderdagochtend 9 november konden de leerlingen wat langer in bed blijven liggen, want om half negen werd er op school ontbeten. En aangezien dat ook in pyjama mocht scheelde dat ook weer een aantal minuten.


De kinderen van Basisschool De Aventurijn konden genieten van de inhoud van het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt, dat bestond uit lekker brood, beleg, zuivel, groente, fruit en thee, volgens de nieuwste richtlijnen van het Voedingscentrum. In diverse groepen was van te voren al aandacht besteed aan het belang van een gezonde start van de dag.
Het ontbijt was dus niet alleen leerzaam, maar vooral ook heel gezellig. De kinderen uit verschillende groepen van groot tot klein zaten aan verschillende tafels die waren opgesteld in de hallen van de school. Deze opstelling past perfect in de manier waarop de school de kinderen leert samenwerken en verantwoordelijkheid te nemen. De oudste kinderen letten goed op of de kleinere kinderen wel genoeg aten en hielpen waar nodig met het smeren van de boterhammen. De kleinsten leerden hiermee hulp te vragen en te krijgen van grotere kinderen. Dit verliep allemaal zo goed en gezellig dat de leerkrachten - bijna – overbodig waren en zelf ook van een gezond ontbijt konden genieten.