VSO

Om ervoor te zorgen dat onze leerlingen een volledige dag opgevangen kunnen worden op de Aventurijn hebben wij in Stichting Kwest een partner gevonden om voorschoolse opvang(VSO) te verzorgen.

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag wordt er voorschoolse opvang verzorgd van 7.00 uur - 8.20 uur in het BSOlokaal in de bovenbouwhal. René, voor kinderen die al bekend zijn bij Kwest een vertrouwd gezicht, is de vaste VSOleider van deze groep.

U kunt uw kind voor deze VSO aanmelden bij René of bij Cindy Roeling. 

Wilt u eerst liever een keer een kijkje nemen of uw kind(eren) een keer laten proefdraaien, dan is dat mogelijk. Laat het ons of René van te voren wel even weten. René is te bereiken via 06 43010261.

 

VSO kan ook incidenteel worden afgenomen.

VSO ervaring van een ouder

Liz, onze dochter van 4,5, springt maandagochtend om 0730 uit onze auto als we bij school zijn. Huppelend loopt ze naar het plein en zegt dat ik haar wel moet volgen want zij weet de weg en ik nog niet. Hier moet je heen pappa, o pappa, weet je het nu nog niet??? Het dagelijkse ritueel. Ze rent naar de deur en gaat vlug naar het opvanglokaal. Rene staat haar al op te wachten met een vrolijk "goedemorgen Liz!". Meester Thijs, die al druk bezig is met voorbereiding van zijn lessen, wordt ook begroet en soms moet Liz nog even tegen hem vertellen wat er nu weer is gebeurd.

Omdat ze zo vroeg op school is en 1 van de eersten, is Liz kind aan huis en kent ze de school goed. Ook de meesters en juffen kennen Liz al aardig. 1 van de andere voordelen van vroeg op school zijn. Soms kan ze ook helpen met voorbereiden van dingen en is al beetje samen met andere kindjes van de VSO aan het oefenen met leuke onderwerpen. Zo begint de schooldag erg ontspannen en merken wij dat Liz school mede hierdoor ook erg leuk vindt.

VSO ervaring van een kind

Sinds februari mag ik een aantal dagen per week voor schooltijd naar de voorschoolse opvang.
'S morgens vanaf 7 uur is René al aanwezig en hij zorgt voor een gezellige start van de dag.
Ik ga elke keer met veel plezier, s morgens vroeg al lekker puzzelen, kralen rijgen of een spelletje doen. Helaas zijn er nog niet heel veel kinderen die gebruik maken van de VSO. Het zou natuurlijk super gezellig zijn als er nog wat meer kinderen aanhaken, zodat er nog meer kinderen zijn om mee te spelen!